Fritz (USR): „PSD și PNL au obținut un scor mare și prin fraude și presiuni. La Brașov, oamenii care l-au votat pe Coliban sunt amenințați. Vă dați seama ce e în restul țării” / Care e situația în Sectoarele 1 și 2 (VIDEO)

Fritz (USR): „PSD și PNL au obținut un scor mare și prin fraude și presiuni. La Brașov, oamenii care l-au votat pe Coliban sunt amenințați. Vă dați seama ce e în restul țării” / Care e situația în Sectoarele 1 și 2 (VIDEO)
Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei. Sursa foto: Dominic Fritz / Facebook

Dominic Fritz (USR), primarul reales al Timișoarei, a declarat că scorul obținut de PSD-PNL la alegerile de duminică e și rezultatul fraudelor și presiunilor extrem de mari exercitate de aceste două partide în anumite orașe și în secțiile rurale. Fritz a dat exemplu haosul procesului electoral în general, că nici acum nu s-au centralizat rezultatele, și situațiile particulare de la Sectorul 1, Sectorul 2 și Brașov.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Fritz, despre haosul numărării voturilor în Sectoarele 1 și 2

„Nu se știe ce e din cauza oboselii, ce e făcut intenționat, dar lipsesc buletine în Sectoarele 1 și 2), nu pușcă cifrele, declară președinții că au greșit linia când au scris 333 de voturi pentru un candidat no-name și 44 de voturi pentru Radu Mihaiu. De fapt, au vrut să scrie invers și așa mai departe. Și nu se mai rectifică.

Sunt alte neconcordanțe și la Clotilde, în Setcorul 1. Tot ce cerem e să renumărăm aceste voturi.

E absolut strigător la cer, am auzit că președintele AEP a declarat că, de fapt, sacii de voturi nu trebuie sigilați, trebuie doar o mică ștampiluță acolo, deci nici măcar el nu cunoaște, nici nu se luptă pentru apărarea integrității votului.

Sunt lucruri extraordinar de grave și nu trebuie să le acceptăm, indiferent de opțiunea noastră politică”, a declarat Dominic Fritz.

Acesta a mai acuzat că, din cauza comasării alegerilor și pentru că au existat cinci buletine de vot, totul a durat mult mai mult și „procesul a fost haotic”.

„Nu primăriile sunt de vină doar pentru că noi am găzduit Birourile Electorale. Aici, prefecturile și AEP sunt cei care organizează alegerile”, a insistat primarul Timișoarei.

Fritz acuză PSD și PNL de presiuni și fraude

Potrivit BEC, la ambele timpuri de alegeri au fost un milion de voturi anulate.

Întrebat dacă putem discuta de fraudare aici sau doar de erori, Dominic Fritz a răspuns: „Deja sunt mult prea multe semnale, din păcate, care se adună, semne legate de fraudare. Aici se amestecă acest haos generalizat, președinți nepregătiți, cu oameni care după 35 de ore n-au mai știut ce să numere și intenția de fraudare, care există într-un mod foarte evident mai ales în cele două sectoare la București, dar și în foarte multe secții rurale”.

„Acest rezultat de 40% și ceva la sută pentru PSD-PNL e și un rezultat al presiunilor și fraudelor care se fac în multe secții de vot. La locale, primarii evident că joacă un rol. La Brașov, Coliban (USR) a câștigat 15.000 de voturi față de 2020, dar a pierdut… La Brașov acum au început susținătorii primarului ales (Scripcaru de la PNL) să publice liste cu cine l-a susținut public pe Coliban, cu amenințări. Toată această atmostferă de fraudare, de presiune dacă se întâmplă la Brașov, vă dați seama ce se întâmplă în restul țării… Inclusiv ăsta e un motivul pentru rezultatele pe care le vedem”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital