Fotograful român arestat în Mexic a fost scos de sub acuzare și se va întoarce în țară săptămâna viitoare

Publicat: 20 12. 2012, 12:48
Foto: Adevarul

Mircea Topoleanu, fotograful român care a fost arestat în Mexic după ce a fotografiat un protest care avea împotriva președintelui a fost scos de sub acuzare și urmează să revină saptămâna viitoare în România.

“Urmare demersurilor constante şi susţinute întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Ciudad de Mexico, cetăţeanul român Topoleanu Mircea Ioan, reţinut la data de 1 decembrie 2012, cu ocazia violenţelor înregistrate la  ceremonia de transfer a puterii executive federale, a fost scos de sub acuzare şi urmează să revină în România în cel mai scurt timp posibil (la data de 27 decembrie 2012)”, se arată într-un comunicat al MAE.

Cazul cetăţeanului român reţinut de către autorităţile mexicane a fost monitorizat în permanenţă de către Ministerul Afacerilor Externe încă de la notificarea reţinerii acestuia. Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a transmis la data de 6 decembrie 2012, omologului său mexican o scrisoare prin care solicita sprijinul pentru clarificarea cu celeritate a situaţiei cetăţeanului român.

“Pentru a respecta dorinţa cetăţeanului Topoleanu Mircea Ioan de a reveni în ţară, cât mai curând posibil, Ministerul Afacerilor Externe a cerut sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, care a întreprins demersurile necesare, legale pentru urgentarea procedurilor”, este menționat în comunicatul amintit.

Vezi AICI mai multe detalii despre abuzul suferit de Mircea Topoleanu.