Fostul şef al spitalului unde au ars zece pacienţi va fi candidatul PSD la Primăria Roman. Lucian Micu a avut probleme şi cu ANI (FOTO)

Fostul şef al spitalului unde au ars zece pacienţi va fi candidatul PSD la Primăria Roman. Lucian Micu a avut probleme şi cu ANI (FOTO)
Sursa foto: PSD NEAMT / Facebook

Lucian Micu, fost primar PNL al Romanului, va candida din nou pentru această funcție, de data aceasta din partea PSD. El nu și-a putut duce la final mandatul precedent din cauza unor probleme semnalate de ANI. Tot el este cel care a condus interimar Spitalul Judeţean Neamţ la momentul incendiului de la Secția ATI, soldat cu zece morți.

Lucian Micu e candidatul PSD la Primăria Roman

PSD-iștii din Neamț au transmis că au făcut o alegere bună prin nominalizarea lui Lucian Micu, comandând şi un sondaj de opinie despre ce-şi doresc romaşcanii.

„Unul dintre cele mai importante obiective pentru noi este Roman. Iar cetăţenii Romanului îşi doresc în cea mai mare proporţie să fie reprezentaţi, începând din septembrie 2024, de Lucian Micu. Va prelua şi conducerea organizaţiei PSD Roman şi sunt convins că, împreună cu colegii noştri, va obţine rezultate foarte bune“, a declarat Daniel Harpa, preşedintele PSD Neamţ.

Lucian Micu, un personaj controversat

Potrivit Adevărul, Lucian Micu a fost primar PNL la Roman până pe 3 august 2020, când a fost declarat în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI), care a constatat că, în perioada 2012-2016, acesta a fost consilier local şi viceprimar, dar a făcut parte şi din Consiliul de Administrație al spitalului din localitate.

Micu nu a avut voie să candideze la alegerile locale din 2020, urmare a sentințelor pronunțate în procesele cu ANI pe care le-a pierdut. Acum, însă, poate candida și o va face din partea PSD, partid care l-a cooptat încă de pe vremea ex-baronului Ionel Arsene. Arsene, la rândul său, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. El a fugit în Italia, iar în noiembrie anul trecut a scăpat de extrădare pe motiv că ar fi „labil psihic”.

Tot Arsene a fost cel care l-a numit pe Micu director al Spitalului Județean Neamț. Pe 14 noiembrie 2020, când Lucian Micu era la conducerea unității medicale, un incendiu a cuprins Secția ATI. Zece oameni au ars de vii atunci. Ancheta Parchetului General nici acum nu a fost finalizată.

După tragedie, Micu și-a anunțat demisia de la conducerea spitalului: „Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea”.

Într-o postare recentă pe Facebook, el a promis că o viitoare discuţie va fi despre incendiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)