Fostul primar al municipiului Iași Constantin Simirad, internat cu COVID-19 la terapie intensivă

Publicat: 22 03. 2021, 12:26
sursa foto: Facebook

Fostul primar al municipiului Iași Constantin Simirad se află printre politicienii care au avut de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus. Acesta se află la terapie intensivă, intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşiș, infectat cu Covid-19.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Florin Grămadă, a declarat că Simirad a fost internat din cursul zilei de duminică la Terapie intensivă pentru că a fost confirmat pozitiv la COVID-19.

Constantin Simirad are 79 de ani. El a îndeplinit funcţia de primar al Iaşiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006. În 2008 Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD.

Municipiul Iaşi a atins, vineri, o rată de incidenţă de peste trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori şi a intrat în scenariul roşu, urmând ca în cursul zilei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să decidă măsurile restrictive care se impun, relatează News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii ieşene, municipiul a înregistrat, vineri dimineaţă, 3,12 cazuri la mia de locuitori, astfel că a intrat în scenariul roşu. CJSU se va întruni în şedinţă pe parcursul zilei pentru a stabili restricţiile care vor fi valabile pentru următoarele două săptămâni.

Alte patru comune din judeţ se află în scenariul roşu: Miroslava, Tomeşti, Valea Lupului şi Roşcani.