Fostul președinte FIFA Joao Havelange a primit mită de cel puțin 1,5 milioane de franci elvețieni

Fostul președinte FIFA Joao Havelange a primit mită de cel puțin 1,5 milioane de franci elvețieni
Foto: telegraph.co.uk

Fostul președinte al FIFA Joao Havelange a primit sume enorme ca mită din partea fostei companii de marketing a FIFA, conform unor documente oficiale făcute publice de către un tribunal din Elveția.

Brazilianul în vârstă de 96 de ani, președinte al Federației Internaționale de Fotbal 24 de ani, înaintea lui Sepp Blatter, a primit cel puțin 1,5 milioane de franci elvețeni, iar Ricardo Teixeira, membru al comitetului executiv al FIFA, a primit cel puțin 12,74 milioane de franci elvețieni.

Mita a fost dată de către International Sports and Leisure, detalii cu privire la acestea apărând în documente publicate de către curtea supremă din Elveția, relatează AFP.

Numai Havelange și Teixeira au fost identificați ca luând mită, nu și actualul președinte Sepp Blatter, dar înalții oficiali ai FIFA aveau cunoștință de acțiunile celor doi, arată aceleași documente. De asemenea, FIFA a fost de acord să plătească 2,5 milioane de franci elvețieni drept compensație, dar doar dacă se renunță la procedurile penale împotriva celor doi.

Havelange a fost președinte al FIFA între 1974 și 1998, înainte de a fi înlocuit de secretarul general al FIFA, Sepp Blatter.

ISL, partenerul discreditat de marketing al FIFA, cu sediul în Elveția, s-a prăbușit în 2001, din cauza unor datorii de 300 milioane de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`