Fostul ofițer SRI Daniel Savu despre demisia lui George Maior: A fost un gest elegant, era de așteptat (VIDEO)

Publicat: 27 01. 2015, 15:43
Foto: observatorulph.ro

Fostul ofițer SRI și senator PSD în Comisia de control a SRI Daniel Savu a vorbit marți, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea „România Acum”, difuzată de B1 TV, despre demisia lui George Maior din fruntea SRI, afirmând că este „un gest elegant”

„Mi se pare o demisie așteptată, pentru că George Maior a avut cel mai mare mandat. Era nevoie ca șeful SRI să își prezinte demisia”, a afirmat Savu.
Întrebat despre posibilitatea ca șeful SRI să se fi supus anumitor cerințe atunci când a luat decizia de a demisiona, senatorul PSD a răspuns:

„Eu cred că adevărul e la jumătate. E un lucru normal, nu cred că trebuie să ne mire prea mult. Probabil că viitorul șef al SRI va trebui să răspundă acelorași exigențe pe care le-a avut domnul Băsescu la numirea lui Maior (..) deci, un om din actuala opoziție, care să nu fie identificat cu puterea și să poată continua lucrurile bune pe care Maior le-a făcut în SRI. A transformat Serviciul, așa se numește și perioada când a preluat SRI, transformare (..) Partenerii celorlalte servicii apreciază profesionalismul SRI. Trebuie continuată munca acol9o și nu trebuie să fie o surpriză prea mare că Maior și-a prezentat demisia.

Este un mod elegant. Una era să i se ceară demisia, sau să fie înlocuit de Klaus Iohannis, alta e să plece singur”, a mai spus Daniel Savu.
Acesta a adăugat că o eventuală demisie a lui George Maior era previzibilă, având în vedere aparițiile dese în media.

„Faptul că după opt ani de zile în care nu a fost vizibil, Maior nu a fost un extraordinar comunicat, a dat comunicatele necesare, dar nu a fost foarte vorbăreț, faptul că ieșise atât de mult în media în ultimul timp arată că a vrut să clarifice anumite lucruri înainte să plece. Când s-a expus media foarte mult, eu deja mă așteptam să își prezinet demisia. E părerea mea, asta  e o practică în lumea serviciilor”, a continuat senatorul.

Acesta a mai adăugat că șeful serviciilor trebuie să aibă o compatibilitate bună cu șeful statului, având în vedere că este vorba despre elaborarea unei strategii naționale pentru siguranța țării.

Cât despre vehiculata numire a lui Mihai-Răzvan Ungureanu în fruntea SRI, Daniel Savu a declarat că este cel mai contraindicat nume pentru a prelua serviciul.
„Cred chiar că e cel mai contrindicat nume pentru a fi in fruntea SRI. Un șef al SRI trebuie să fie un om de echilibru care sa fie acceptat de ceilalți”, a mai spus acesta.

Daniel Savu, despre demisia lui George Maior de la SRI