Fostul ministru PNL Nelu Tătaru, acuzat de procurorii DNA Iaşi că ar fi luat mită: „Vreau să se facă dreptate / Am refuzat bani de 5 ori / Știam că sunt urmărit când au spus că sunt urmărite dosarele din pandemie”

Fostul ministru PNL Nelu Tătaru, acuzat de procurorii DNA Iaşi că ar fi luat mită: Vreau să se facă dreptate / Am refuzat bani de 5 ori / Știam că sunt urmărit când au spus că sunt urmărite dosarele din pandemie
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru PNL din pandemie Nelu Tătaru, acuzat de procurorii DNA Iaşi că a luat mită a spus că știa că este urmărit și că este exclus să fi primit bani de la pacienți, refuzându-i pe aceștia de fiecare dată. Avocata lui Nelu Tătaru spune că acesta fusese avertizat că în spital sunt „oameni cu ochi albaștri” și ar fi fost monitorizat timp de șase luni, înainte ca DNA să-l ridice.

Nelu Tătaru spune că nimeni din PNL nu i-a spus că va fi înlăturat de la șefia partidului

Nelu Tătaru spune că în ziua în care a fost ridicat de DNA nu l-a sunat nimeni din conducerea PNL. „Este o dezamăgire în momentul în care nu ai dreptul la prezumție de nevinovăție. Este o dezamăgire. Am fost un om discret, am fost un om la locul lui nu voi comenta niciodată această decizie chiar dacă nu m-a consultat nimeni din Partidul Național (n.r., referitor la înlăturarea de la șefia filialei pe care o conduce)”.

„Casa mea a fost spitalul, acolo dormeam, acolo mâncam, acolo veneau prietenii mei, dacă o să vă uitați în frigiderul meu o să găsiți pâine, o să găsiți muștar, dulceață, carne, este prima mea casă, o spun cu durere, pentru că după toată această perioadă de 18 ani și jumătate la Spitalul Huși, în care casa mea a fost spitalul, neglijându-mi familia, ajungi la aceste momente.”

Fostul ministru PNL din pandemie Nelu Tătaru a fost acuzat de procurorii DNA Iaşi că a luat bani, ouă şi găini mită de la pacienţi, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de chirurg la Spitalul Dimitrie Castroianu din Huşi. Tătaru neagă acuzațiile și spune că vrea să i se facă dreptate.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va lua în discuţie luni solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Nelu Tătaru a declarat la intrarea în comisie că nu a luat niciun ban.

Deputaţii jurişti au termen până luni, la ora 13,00, să întocmească raportul în acest caz.

Biroul permanent al Camerei a decis la sfârşitul săptămânii trecute, într-o şedinţă în format online, să trimită scrisoarea ministrului Justiţiei către Comisia juridică spre analiză. Aceasta are termen de depunere a raportului până luni, ora 13,00.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:59 - Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii: „Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm” (VIDEO)
17:42 - Eugen Tomac, la depunerea semnăturilor pentru alegerile parlamentare alături de Forța Dreptei: Suntem singura forță politică de opoziție curajoasă, capabilă să se bată de la egal la egal cu PSD, dar și cu anexele lor (VIDEO)
17:35 - Sergiu Bîlcea: PNL va vota pentru ridicarea imunității lui Nelu Tătaru
17:21 - Forța Dreptei și PMP au depus la BEC semnăturile pentru alegerile parlamentare / Ludovic Orban: „Ne angajăm să respectăm voința cetățenilor care s-a manifestat de-a lungul referendumurilor organizate în ultimii 15 ani” (VIDEO)
17:16 - Ciprian Dobre (PNL), despre situația lui Nelu Tătaru: „Noi, ca partid politic, am făcut tot ceea ce credem noi că este corect” (VIDEO)
16:54 - Marius Pașcan (PMP): „Orice om rezonabil și de bun simț așteaptă ca în această perioadă să îi vadă pe prezidențiabili cu niște programe concrete” (VIDEO)
16:46 - Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: Rămân la aceeași părere. Avizele ne omoară și de suferit nu au decât bucureștenii (VIDEO)
16:29 - Milioane de telefoane Android, în pericol din cauza unei vulnerabilități critice descoperite recent
16:22 - Pulp Fiction a împlinit 30 de ani! Cum a schimbat filmul lui Quentin Tarantino cultura pop din întreaga lume
16:20 - Val de politicieni la slujba Sfintei Liturghii de Sfânta Parascheva. Unde au ales să stea și cum au fost fotografiați liderii politici, la Iași (FOTO)