Foștii miniștri Vosganian și Nica, anchetați de DNA

Publicat: 23 02. 2011, 14:14
Foto: evz.ro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat o anchetă în cazul fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, și a fostului ministru al Comunicațiilor, Dan Nica, suspectați de abuz în serviciu, anunță România Liberă. Cei doi sunt cercetați în același dosar ca omul de afaceri Sorin Crețeanu, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul  în care sunt implicați cei doi foști oficiali a fost disjuns din cel în care procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, la sfârșitul anului trecut.

Fostul ministru al Justiției și reprezentanți ai Poștei Române sunt anchetați sub acuzația de a fi prejudiciat statul român cu 8,6 milioane de euro, prin transferul un imobil din proprietatea publică către compania privată Imopost Developments SA. Deși  pentru imobilul respectiv exista un litigiu privind dreptul de proprietate, Chiuariu ar fi emis împreună cu fostul ministru al Comunicațiilor, Zsolt Nagy, un act normativ, schimbând statutul clădirii și facilitând astfel preluarea lui de către compania privată.