Fortăreață celebră, spartă de hoți: Un intrus s-a strecurat în Turnul Londrei și a furat un set de chei

Publicat: 13 11. 2012, 09:25
Un intrus a pătruns în celebrul Turn al Londrei și a reușit să plece cu un set de chei, autoritățile pornind o anchetă pe urma sa. Incidentul a avut loc săptămâna trecută, la primele ore ale...

Un intrus a pătruns în celebrul Turn al Londrei și a reușit să plece cu un set de chei, autoritățile pornind o anchetă pe urma sa.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, la primele ore ale dimineții, când hoțul a reușit să treacă de prima poartă a Turnului, anunță un purtător de cuvânt al Palatelor Regale Istorice, citat de BBC News.

Hoțul a fost observat de gardieni, dar aceștia nu aveau voie să-și părăsească posturile, motiv pentru care au cerut asistență prin stație. Însă, nu au primit niciun fel de ajutor, iar hoțul a fugit cu tot cu chei. 

Din cauza breșei în sistemul de securitate, sute de mii de lire au fost cheltuite pentru ca toate încuietorilor să fie schimbate.

Conducerea firmei care asigură paza Turnului Londrei a dat asigurări că cele mai valoare posesiuni ale familiei regale britanice nu au fost niciun moment în pericol. Însă, incidentul aruncă o umbră de îndoială asupra eficienței sistemului de securitate a unuia dintre cele mai vizitate obiective turistice din Londra. 

„Nu ar fi fost posibil ca hoțul să intre în Turn folosindu-se de acele chei, iar securitatea nu a fost niciun moment în pericol. Toate încuietorile vizate au fost schimbate. În urma anchetei interne am stabilit că, în acest caz, protocolul de securitate nu a fost respectat cu acuratețe. Vinovații vor fi sancționați disciplinar”, a declarat și un oficial al instituției care administrează obiectivul turistic.