Florin Țurcanu a demisionat din PNL, dar și-a lăsat fratele la conducerea filialei din Botoșani: "Mie nu îmi mai trebuie politică"

Florin Țurcanu a demisionat din PNL, dar și-a lăsat fratele la conducerea filialei din Botoșani: "Mie nu îmi mai trebuie politică"
Foto: radioiasi.ro

Florin Țurcanu, unul dintre „greii” PNL, a demisionat din conducerea filialei Botoșani. Acesta spune că „s-a săturat” de politică şi că s-a întors deja „la muncă în privat”, însă îl propulsează pe fratele său, Mihai, pentru ocuparea postului pe care chiar el îl lasă vacant, informează B1 TV.

Florin Țurcanu și-a anunțat demisia din funcția de copreședinte al PNL Botoșani într-o ședinţă. Acesta a declarat că nu mai vrea să se implice în PNL şi în politică, însă a precizat că îşi va ajuta fratele.

„Dacă eu îl susțin pe fratele meu la șefia PNL nu înseamnă că eu voi conduce partidul. Mie nu îmi mai trebuie! Eu m-am întors la muncă în privat, acolo de unde am venit. Fratele meu va conduce partidul și dacă va vrea să îi dau un sfat îl va primi, dar în rest nu voi mai avea treabă cu politica”, spune Florin Țurcanu.

Cei prezenți la şedinţă, printre care senatorul Viorel Grigoraș și deputatul Roxana Anușcă, au decis să trimită un memoriu Biroului Permanent Național prin care să-l susțină pe Mihai Țurcanu pentru postul de copreședinte eliberate de Florin Țurcanu. Memoriul ar fi fost semnat de aproximativ 20 de primari.

Gheorghe Sorescu, președintele interimar al CJ Botoșani, nu a participat la ședinț a în care Ţurcanu a anunţat că s-a săturat de politică.

Florin Țurcanu a devenit președinte al PNL în 2009, când formaţiunea politică era în opoziție. Sub conducerea sa, PNL a obținut președinția Consiliului Județean Botoșani, nu mai puțin de patru posturi de parlamentari, vicepreședinte al CJ și viceprimar al municipiului reședință de județ. Țurcanu a fost prezentat atunci ca „singurul europarlamentar din istoria județului”, de către deputatul Verginel Gireadă.

Acesta a menţionat că în jur de 80% dintre organizații îl sprijină pe Mihai Țurcanu şi că, pentru completarea memoriului cu semnături, unii reprezentanți ai partidului se vor deplasa în teritoriu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`