Florin Spătaru (PSD), despre neînțelegerile legate de prezidențiale: Pentru mine e surprinzător de ce mai discutăm în acest moment de data alegerilor, pentru că deja am stabilit-o (VIDEO)

Publicat: 19 06. 2024, 21:51
Actualizat: 19 06. 2024, 21:53
Foto: Facebook @ Florin Spătaru

Florin Spătaru, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, a comentat în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, declarația făcută de Nicoale Ciucă, miercuri, cu privire la data alegerilor prezidențiale.

Spătaru a precizat că nu înțelege de ce au loc aceste discuții, dat fiind faptul că s-au pus de acord de la început pentru luna septembrie.

„Au existat și niște motive pentru care am propus un astfel de calendar”

“Pentru mine esurprinzătoare această declarație pentru că a existat o decizie, un acord în coaliție privind data alegerilor. Se știa foarte clar că vom avea alegerile locale și europarlamentare la începutul lunii iunie cumulate și vom avea alegerile prezidențiale în luna septembrie. Au existat și niște motive pentru care am propus un astfel de calendar.

Mai mult, s-a discutat la vremea respectivă că vom veni cu un calendar pe întreg anul și nu vom veni cu discuții trunchiate, care ar putea să creeze confuzie.

Tocmai de aceea pentru mine e surprinzător de ce mai discutăm în acest moment de data alegerilor, pentru că deja am stabilit-o.

Din acest punct de vedere, noi cei de la PSD venim și spunem haideți să ne ținem de cuvânt, haideți să facem ceea ce am spus acum câteva luni și să nu începem să ne jucăm cu aceste date ale alegerilor, care ar putea să creeze mult mai multă confuzie”.