Florin Spătaru, despre postul de comisar european: Nu eliminăm discuțiile pe care le vom avea în coaliție. Nu ne putem antepronunța pe o persoană fără să știm care este portofoliul României (VIDEO)

Publicat: 21 08. 2024, 12:42
Foto: Facebook @ Florin Spătaru

Florin Spătaru (PSD), consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, a vorbit despre postul de comisar european al României, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și nu a exclus posibilitatea unor discuții în coaliție pe această temă.

Florin Spătaru (PSD), pe B1 TV, despre postul de comisar european al României

Întrebat dacă își urmărește PSD propriile interese în ceea ce privește desemnarea comisarului european, Florin Spătaru a spus: „Nu, în niciun caz și nu eliminăm dialogul sau discuțiile pe care le vom avea în coaliție, dar cred că este foarte important (…) să avem această comunicare cu președinta Comisiei Europene, să vedem care este și poziția dânsei față de o propunere de comisar european care ar veni din partea României, că dacă tot vorbim de această propunere, două persoane, o doamnă și un domn, din partea României, asta este dorința președintei Comisiei Europene, dar vedem că sunt țări care (…) au venit cu o singură propunere de comisar european”.

„Nu știu, vom vedea dacă România va veni cu o propunere sau cu două, asta e o discuție pe care o vom avea în coaliție, dar cred că e important să avem omul potrivit la locul potrivit și să avem acel portofoliu care să reprezinte într-adevăr interesele României. Nu ne putem antepronunța pe o persoană fără să știm care este portofoliul pe care România îl va avea”, a adăugat social-democratul.