Florin Roman (PNL): Este evident că lui Dragnea i s-a făcut o favoare din partea conducerii Penitenciarului Rahova atunci când i s-a aprobat permisia

Florin Roman (PNL): Este evident că lui Dragnea i s-a făcut o favoare din partea conducerii Penitenciarului Rahova atunci când i s-a aprobat permisia
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Este „evident” că lui Liviu Dragnea „i s-a făcut o favoare” din partea conducerii Penitenciarului Rahova, unde fostul lider PSD își ispășește pedeapsa din dosarul angajărilor fictive, atunci când i s-a aprobat o permisie, consideră Florin Roman, liderul deputaților PNL, potrivit Agerpres.

„Am fost informat aseară, în cadrul unei întâlniri între conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi sindicate, că cel care a dispus permisia pentru domnul Dragnea a fost recompensat de către directorul ANP, domnul Pleşa Cristian, adus de domnul Toader (fostul ministru al Justiţiei – n.r.) pe această funcţie, cu o primă financiară constând în 50% din contravaloarea unui salariu lunar pentru misiuni speciale şi lucrări de excepţie. Iar ca să dea un aspect de legalitate plecării lui Dragnea în permisie, au dat drumul şi altor deţinuţi”, a declarat Florin Roman.

Deputatul PNL a adăugat că „cert este că Liviu Dragnea este singurul deţinut din România care în acest an a plecat atât de repede acasă”, la doar două luni după încarcerarea provizorie.

„Deci, este evident că, din punctul meu de vedere ca parlamentar, i s-a făcut o favoare din partea conducerii Penitenciarului Rahova”, a completat Florin Roman.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a dispus efectuarea unui control suplimentar la Penitenciarul Rahova și la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, după ce fostul lider PSD Liviu Dragnea, trimis la închisoare în dosarul angajărilor fictive, a primit o zi de permisie. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`