Florin Roman: „Ne opunem cotei progresive și vom merge în continuare pe cotă unică” (VIDEO)

Publicat: 14 10. 2024, 14:11
Actualizat: 14 10. 2024, 14:55
Sursa foto: Facebook - Florin Roman

Deputatul PNL Florin Roman a declarat luni, 14 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că Partidul Național Liberal (PNL) se opune cotei progresive și o va susține pe cea unică.

„Ne opunem cotei progresive și vom merge în continuare pe cotă unică”

Deputatul a menționat că „fiecare român trebuie să înțeleagă că o cotă progresivă înseamnă să i se ia câteva sute de lei din buzunar”.

„Ne opunem cotei progresive și vom merge în continuare pe cotă unică, pentru că fiecare român trebuie să înțeleagă că o cotă progresivă înseamnă să i se ia câteva sute de lei din buzunar. Mă refer la cei care primesc un salariu și sunt persoane active”, a transmis el.

Oficialul a mai precizat că PNL susține creșterea eșalonată a contribuției la Pilonul II de pensii.

„Noi susținem creșterea eșalonată a contribuției la Pilonul II de pensii, ceea ce înseamnă pentru salariații activi o medie de circa 100.000 de lei în momentul în care îndeplinește vârsta standard de pensionare și va avea acest beneficiu suplimentar pe lângă pensia ocupațională”, a afirmat Florin Roman.

PNL vrea să blocheze noi majorări de impozite și taxe

Totodată, deputatul a declarat că „o altă măsură pe care o veți regăsi în Programul PNL este aceea de a bloca noi majorări de impozite și taxe”.