CORONAVIRUS | Florin Roman: ”Avem specialiști foarte buni, să-i lăsăm să-și facă treaba. Nu trebuie să-i încurcăm cu circul politic” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Florin Roman: ”Avem specialiști foarte buni, să-i lăsăm să-și facă treaba. Nu trebuie să-i încurcăm cu circul politic” (VIDEO)

Deputatul Partidului Național Liberal Florin Roman a declarat, joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, în contextul pandemiei de coronavirus și al discuțiilor create între partidele politice, că în România sunt medici și specialiști foarte buni, care trebuie lăsați să-și facă treaba, ”nu trebuie să-i încurcăm cu circul politic”.

”Faptul că am luat măsurile cele mai dure și necesare, deși am plecat cam de pe același pinct cu Spania, noi suntem într-o situație mult mai bună”, a afirmat acesta.

Florin Roman consideră că, în aceste momente, este important să avem încredere în statul român, în societatea românească, în Președenție, Guvern și Parlament.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Prelungirea stării de urgență, încuviințată de Parlament cu mai multe condiții

Joi, decretul președintelui Klaus Iohannis de prelungire cu o lună a stării de urgență în România a fost încuviințat de Parlament.

Însă, Parlamentul a impus mai multe condiții pentru Guvern, care nu sunt prevăzute în textul decretului prezidențial.

Printre acestea se numără și faptul că Guvernul va fi obligat să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate sau pe care dorește să le ia pentru a opri extinderea cazurilor de COVID-19.

Totodată, Guvernul nu va mai putea lua măsuri de restrângere a drepturilor fundamentale decât prin acte normative cu putere de lege.

Klaus Iohannis a criticat actuala majoritate parlamentară

Klaus Iohannis a declarat, joi, că viitorul României nu poate fi periclitat de „măsurile populiste” propuse de actuala majoritate parlamentară, făcând, astfel, referire a partidele parlamentare care au pus o serie de condiții pentru încuviințarea de către Parlament a prelungirii cu încă o lună a stării de urgență în România.

”Astăzi vedem clar efectele dezastruoase ale acestui mod toxic de a gândi și a acționa, care ne-a ținut în loc zeci de ani. Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate. Schimbarea va fi însă imposibilă, din păcate, în cazul acelor politicieni care, chiar și în aceste zile dramatice, se gândesc doar la beneficiile lor electorale și, după ce au distrus în ultimii ani bugetul României, fac acum propuneri care nu doar că sunt greșite, dar pur și simplu împovărează excesiv o țară pe care au lăsat-o și expusă, și vulnerabilă”, a afirmat președintele României.

Acesta a mai adăugat că viitorul României nu poate fi compromis pentru că o majoritate parlamentară ”lipsită de orice legitimitate votează astăzi populist măsuri care nu au nicio susținere economică”.

Grupul de Comunicare Strategică: ”Lupta cu pandemia de COVID-19 nu trebuie politizată”

Grupul de Comunicare Strategică a făcut, joi, 16 aprilie, precizări cu privire la ”presupusa suspendare discreționară a drepturilor și libertăților cetățenești în contextul instituirii stării de urgență”.

GCS a transmis că informarea corectă a cetățenilor este o componentă esențială a demersurilor de gestionare a efectelor pandemiei de SARS-COV-2, iar orice formă de dezinformare în discursul public trebuie evitată.

Grupul susține că lupta cu pandemia nu trebuie politizată.

”Afirmații care pot induce confuzie sau promova informații false sunt cu atât mai condamnabile când sunt transmise prin voce instituțională”, a menționat Grupul deComunicare Strategică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie