Iordache, despre protestatarii anti-PSD: Ar trebui să aflăm cine îi plătește, de ce îi plătește / Am văzut că la anumite manifestări erau plicuri cu droguri pe jos

Publicat: 14 05. 2019, 19:51
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Florin Iordache susține că manifestanții anti-PSD ar trebui anchetați. Social-democratul consideră că ar trebui văzut dacă acești oameni au fost plătiți și de către cine.

„Înclin să cred că aceste proteste și acești oameni care adresează invective, care au un comportament anormal cred că ar trebui să se oprească. Faptul ca adresează injurii, faptul că îi jignesc prin comportament pe cei care merg la miting și vor să asculte anumite discursuri. Este un comportament nedemn. Cred că mai corect și mai normal și instituțional vorbind, cred că doamna Carmen are dreptate. Cred că ar trebui să aflăm dacă acești oameni sunt cumva plătiți, cine îi plătește, de ce îi plătește. Cred că și alte instituții ar trebui să se implice nu numai Ministerul de Interne. Am văzut un comportament anormal. Trebuie văzut ce îi mână la un astfel de comportament. Am văzut că la anumite manifestări erau plicuri cu droguri pe jos. Există suspiciunea că într-un fel sau altul au fost motivați. Acest comportament anormal creează suspiciunea dacă nu au fost plătiți de cineva, înseamnă că au alte resorturi pentru astfel de comportament”, a declarat Iordache, citat de Hotnews.

Anterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc și că această campanie electorală are o particularitate agresivă.

„În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii”, a declarat ministrul.