Florin Iordache, noul șef al Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viață

Publicat: 20 10. 2020, 18:07
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Iordache a obținut majoritatea voturilor din Parlament pentru conducerea Consiliului Legislativ, transmit surse politice.Fostul ministru al Justiției, care a dat deja-celebra OUG 13, îl învinge astfel pe contracandidatul său Augustin Zegrean, fost judecător CCR, și preiafuncția de președinte al Consiliului Legislativ, pentru al cărui mandat legea nu prevede nicio limită și nicio procedură de revocare, astfel că se poate întinde pe viațăȘefia Consiliului Legislativ este o recompensă a partidului pentruretragerea lui Iordache de pe listele PSDpentru parlamentare.

Totodată, în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. Dircă a obţinut 174 voturi pentru şi 17 contra.

Florin Iordache, numit de Parlament președinte al Consiliului Legislativ

Cu 185 de voturi ale parlamentarilor, Florin Iordache este noul șef al Consiliului Legislativ. Contracandidatul sau, Augustin Zegrean, a obținut doar 41 de voturi.

Parlamentul a ales un nou președinte al Consiliului Legislativ, ca urmare a faptului că Dragoș Iliescu, în vârstă de 77 de ani, s-a pensionat după ce s-a aflat în conducerea instituției un sfert de secol. Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei, potrivit Digi24.

Deputatul Florin Ioradache, devenit celebru după ce a vrut să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare prin celebra OUG13, nu ar mai fi prins un loc pentru alegerile parlamentare, social-democrații vrând să se descotorosească de toți oamenii fostului șef de la Teleorman.

„Eu am spus că nu o să fie parlamentari pe listelePSDcu probleme penale şi o să mă ţin de cuvânt de acest lucru pentru că aşa cred e că este firesc şi cred că în orice stat democratic european este o selecţie. Nu-mi aduc aminte ca domnul Şerban Nicolae sau domnulFlorin Iordachesă aibă astfel de probleme. Eu cred că e o atitudine de respect. Eu nu scot prezumţia de nevinovăţie, vorbesc de oameni condamnaţi penal”, a afirmat Marcel Ciolacu,la Antena 3, în urmă cu câteva zile.

În aceste condiții, conducerea social-democraților ar dori să îl retragă din prim-planul scenei politice și i-a oferit posibilitatea de a candida la funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache – mandat pe viata? Va fi ales preşedintele Consiliului Legislativ? Alta intrebare!

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, susținut de PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ

Florin Iordache a avut un contracandidat la șefia Consiliului Legislativ, în persoana lui Augustin Zegrean. PNL l-a susținut pe fostul judecător și președinte al Curții Constituționale a României (CCR) pentru această funcție.

„Augustin Zegreaneste o persoană integră, competentă, care a dat dovadă de foarte mult profesionalism, care a știut să țină o line de echilibru pentru CCR. Cred că asupra domnului judecător Zegrean nu poate să cadă niciun fel de umbră. Domnul Zegrean a avut o cariera ireproșabilă. Nu a avut nicio legăturăcu OUG 13, recursul compensatoriu sau mutilarea codurilor penale”, a declarat liberalul Florin Roman.