Florin Cîțu: Vaccinarea este un drept, dar şi o responsabilitate. Guvernul este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării

Publicat: 23 04. 2021, 16:47
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Vaccinarea este un drept, dar şi o responsabilitate, susținepremierul Florin Cîţu. El mai precizează căGuvernul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, sărbătorită la sfârşitul lunii aprilie.

„Vaccinurile salvează sănătatea şi viaţa oamenilor! Au fost şi rămân singura cale pentru omenire de a se proteja de boli mortale, precum poliomielita sau variola. Acum vaccinurile reprezintă singura soluţie de a depăşi cu bine pandemia de COVID-19 şi de a ne întoarce în siguranţă la normalitate. Vaccinarea este un drept, dar şi o responsabilitate. Depinde de fiecare dintre noi să ne asigurăm că avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi.

Mulţumesc încă o dată personalului medical pentru efortul supraomenesc pe care îl face, atât pentru tratarea pacienţilor, cât şi pentru susţinerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Guvernul României este alături de UNICEF în Săptămâna Mondială a Imunizării, pe care o sărbătorim la sfârşitul lunii aprilie şi susţine accesul copiilor şi adulţilor la vaccinuri care să le protejeze sănătatea”, a afirmat Florin Cîţu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Klaus Iohannis:Fără vaccinare, nu putem să ieșim din pandemie. Dragi români, mergeți și vă vaccinați!

Președintele României,Klaus Iohannis, i-a îndemnat pe români să se vaccineze împotriva COVID-19, reiterând că vaccinarea în masă este singura soluție pentru depășirea crizei sanitare.

„Fără vaccinare, nu putem să ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmații publice, precum astăzi. Dragi români, mergeți și vă vaccinați!”.

Întrebat ce variante de rezervă există în cazul în care nu se atinge procentul de 70% din populație vaccinată anti-COVID-19, președinteleKlaus Iohannisa explicat: „Dragii mei, nu există varianta de rezervă, asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva”.