Florin Cîțu: Transparentizarea este foarte importantă. Pentru orice sesizare, că vine de la cetățeni sau de la o instituție a statului, trebuie să dau o rezoluție, să vedem cum trebuie să fie rezolvată (VIDEO)

Publicat: 10 03. 2021, 11:15
Foto. Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu susține că „nu există o diferență pe nicio temă” între el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar a explicat că a fost sesizat în urma publicării bazelor de date de către Ministerul Sănătății, iar pentru orice sesizare, indiferent dacă vine de la cetățeni sau de la o instituție a statului, trebuie să dea „o rezoluție” pentru a fi găsită o rezolvare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Florin Cîțu despre Vlad Voiculescu și publicarea bazelor de date de către Ministerul Sănătății

Întrebat care a fost până la urmă disputa între el și Vlad Voiculescu, în contextul în care Lucian Bode, ministrul de Interne, a explicat marți seară că în bazele de date publicate de Ministerul Sănătății erau inclusiv informații legate de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică și serviciile secrete, premierul Florin Cîțu a declarat: „Nu există o diferență între mine și Vlad Voiculescu pe nicio temă. Publicarea bazelor de date este un lucru pe care l-a făcut Ministerul Sănătății. Ideea este că am fost sesizat și pentru orice sesizare, că vine de la cetățenii României sau că vine de la o instituție a statului, trebuie să dau o rezoluție, să vedem cum trebuie să fie rezolvată. Nu sunt specialist, vom vedea dacă există vreo problemă sau nu există nicio problemă. Din punctul meu de vedere, subiectul este încheiat. Transparentizarea este foarte importantă”.

„Am văzut niște concluzii în spațiul public, care arată niște acuzații grave, zic eu, pe care trebuie să le explice cei care au publicat datele. Înțeleg că se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat din personalul militar persoane care nu trebuiau să se vaccineze, ceea ce este un lucru foarte grav. Dacă există dovezi în acest sens, cei care au publicat datele trebuie să le susțină, trebuie să le explice. În momentul acesta nu știu dacă sunt realități. Aștept și eu de la cei care au publicat baze de date să ne explice dacă este adevărat așa ceva. Dacă sunt susținute, aceste lucruri sunt foarte grave. Repet, instituțiile statului trebuie să se autosesizeze dacă există așa ceva”, a adăugat premierul Florin Cîțu, care în aceeași conferință de presă a vorbit și despre restricțiile anti-coronavirus din țară.

Prim-ministrul a subliniat că „instituțiile au tot dreptul să sesizeze”.

„Există organe de control care vor face anchete. Dacă e vreo problemă, bine, dacă nu, iarăși bine. Din punctul meu de vedere, nu văd o problemă de a prezenta datele, de aceea le-am prezentat de fiecare dată. Există aceste informații publice. Acum sunt în altă formă”, a mai spus Florin Cîțu.