Florin Cîțu: Ținta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, ținta era să scăpăm de pandemie. Este o estimare pe care am făcut-o (VIDEO)

Publicat: 27 05. 2021, 21:25
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, pentru B1 TV, că ținta campaniei de vaccinare nu a fost ca un număr de cinci milioane de persoane să fie imunizate până la data de 1 iunie. Obiectul fost și rămâne să scăpăm de pandemia de coronavirus.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, despre obiectivele campaniei de vaccinare anti-COVID-19

La remarca jurnalistului Tudor Mușat că ținta de vaccinare de 5 milioane nu a fost atinsă și, totuși, măsurile de relaxare sunt luate, premierul a răspuns: „Ținta nu era de cinci milioane de persoane vaccinate, ținta era să scăpăm de pandemie. Este o estimare pe care am făcut-o că atâta era nevoie să depășim această etapă. Ne-am vaccinat mai rapid și se pare că am depășit mai repede. Asta e scopul campaniei de vaccinare, de a depăși pandemia. Nu am ajuns (la imunizarea de masă), dar vom ajunge. De asta nu facem pași totali, facem etape de relaxare și vedem cum reacționează societatea și pandemia”.

Cîțu a mai spus că au relaxat și condițiile pentru cetățenii străini care ajung în România, deoarece țara are nevoie de turiști.