Florin Cîțu: Susțin 100% orice demers de transparentizare care respectă legea / Nu am discutat despre demiterea lui Vlad Voiculescu

Florin Cîțu: Susțin 100% orice demers de transparentizare care respectă legea / Nu am discutat despre demiterea lui Vlad Voiculescu
Foto. Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a subliniat, miercuri, că susține o transparență deplină, însă a explicat că după publicarea datelor de către Ministerul Sănătății au apărut diverse interpretări în spațiul public, unele dintre ele tendențioase, și s-a arătat de părere că persoanele „care le-au publicat au datoria să le explice, dacă este adevărat ce se aude sau nu”. Într-o conferință de presă desfășurată miercuri, prim-ministrul a precizat că nu a fost consultat de Vlad Voiculescu înainte de publicarea respectivelor informații, dar că nu vede o problemă în acest lucru, și susține că nu s-a discutat despre demiterea actualului ministru al Sănătății.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, declara marți seară că nu este normal să fie publicate date cu adrese referitoare la sistemul de apărare, sistemul de ordine publică și serviciile secrete.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, despre publicarea bazei de date de către Ministerul Sănătății

Întrebat care este adevărata problemă în publicarea bazei de date de către Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu a explicat: „Am spus și azi dimineață. Din punctul meu de vedere, nu este nicio problemă, transparență 100%, datele sunt publicate. Nu le-a scos nimeni de nicăieri. Singura problemă este de interpretare, să nu fie interpretate greșit. Am văzut mai multe interpretări în spațiul public, unele tendențioase, și eu cred că aici cei care le-au publicat au datoria să le explice, dacă este adevărat ce se aude sau nu. Din punctul meu de vedere, transparență 100%”.

Întrebat dacă la formularea strategiei de vaccinare s-a luat în calcul și că există categorii de lucrători ale căror date nu ar trebui să fie făcute publice, prim-ministrul a declarat: „Bineînțeles. Asta este o strategie pentru orice țară din lume. Repet, nu sunt eu în măsură să analizez dacă au fost sau n-au fost. Până la urmă, strategia de vaccinare în România este un succes. Rămânem în continuare în topul Uniunii Europene. Eu am spus că susțin transparență 100%. Interpretarea datelor se face de fiecare. În continuare, mergem cu această campanie de vaccinare, în luna martie 2,6 milioane de doze de vaccinuri, cel puțin 3 milioane în luna aprilie. Cred că România a demonstrat în Uniunea Europeană că poate avea o campanie de vaccinare de succes”.

Întrebat dacă a fost consultat de ministrul Sănătății înainte de publicarea bazelor de date, demnitarul liberal a precizat: „Nu am fost, am aflat din presă de prezentarea datelor, dar nu cred că este asta o problemă. Datele sunt publice. Repet, la fiecare conferință de presă, marți, aceasta a fost dorința mea din primul moment, să comunicăm săptămânal referitor la campania de vaccinare. În fiecare săptămână s-a prezentat numărul persoanelor vaccinate, numărul militarilor vaccinați. În fiecare săptămână am încercat să fim cât mai transparenți. Orice demers în direcția transparentizării care respectă legislația în vigoare este susținut de mine 100%”.

Ce a spus premierul despre eventuale discuții despre o posibilă demitere a lui Vlad Voiculescu

Întrebat în discuția cu președintele Klaus Iohannis sau din rândul membrilor PNL i s-a solicitat demiterea ministrului Sănătății, Florin Cîțu a afirmat: „Nu, nu discutăm despre așa ceva. Am spus că evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare în programul de guvernare. Pe baza implementării acestor obiective sunt evaluați miniștrii, bineînțeles și pe baza reacțiilor la situații de criză, dar bineînțeles în principal pe baza implementării programului de guvernare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”