Florin Cîţu: Sunt 27 de români pe aeroportul din Kabul ce urmează să fie evacuaţi cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. Se fac demersuri pentru recuperarea altor conaţionali (VIDEO)

Publicat: 17 08. 2021, 20:04

Premierul Florin Cîţu a declarat, marți, că 27 de cetăţeni români se află în prezent pe aeroportul din Kabul și urmează să fie evacuaţi cu aeronava Forţelor Aeriene Române care a plecat în cursul după-amiezii spre Afganistan. Șeful Guvenrului a mai precizat că se depun eforturi pentru recuperarea altor români la o fostă bază militară americană.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, despre situația românilor din Afganistan

„Sunt 27 de cetăţeni români pe aeroportul internaţional din Kabul şi urmează să fie evacuaţi cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române care a plecat azi spre Afganistan. Se fac demersuri pentru recuperarea altor conaţionali aflaţi la o fostă bază militară americană”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul le-a cerut apoi românilor aflaţi în Afganistan să comunice de urgenţă Ambasadei României la Islamabad: „Un mesaj foarte important către toţi cetăţenii români care se mai află în Afganistan şi nu au contactat încă misiunea diplomatică a României din Pakistan: să se adreseze urgent Ambasadei României la Islamabad şi să comunice coordonatele proprii pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate”

Marți după-amiază, Ministerul Apărării a anunțat că o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a plecat spre Afganistan, la solicitarea Ministerului de Externe, pentru a evacua români din această țară. În plus, un avion C-27 J Spartan e pregătit să decoleze pentru repatrierea cetăţenilor români evacuaţi din Afganistan în alte locaţii cu aeronave ale NATO.

16 români au reuşit să plece în cursul nopţii precedente.