Florin Cîțu: Relaxăm din condiții, dar trebuie să continuăm campania de vaccinare. Avem comenzi făcute pentru a o continua și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia (VIDEO)

Publicat: 24 05. 2021, 16:38
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Autoritățile vor relaxa din restricțiile anti-coronavirus ca urmare a scăderii ratei de infectare, însă campania de vaccinare trebuie să meargă mai departe, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, luni, în videoconferința cu prefecții, unde a precizat că deja au fost făcute comenzi pentru ca vaccinarea să continue și anul viitor, având în vedere că nu se știe exact cum va evolua pandemia de COVID-19.

Autoritățile, pregătite să continue campania de vaccinare și anul viitor. Florin Cîțu: „Nu știm exact cum va evolua pandemia”

„Vreau să fac o clarificare – vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor, pentru că în România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu există nicio discuție în acest moment, în Guvernul României, de a schimba lucrurile – din contră, deja avem comenzi făcute pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, a continua campania de vaccinare și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia. În România, vaccinul este gratuit, nu există nicio discuție în Guvern care să schimbe aceste lucruri și rămâne gratuit în această perioadă”, a declarat demnitarul liberal.

Florin Cîțu a îndemnat autoritățile să nu se relaxeze în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID-19, chiar dacă restricțiile vor fi relaxate.

„Ne vedem astăzi pentru a ne asigura că nu ne relaxăm în ceea ce privește campania de vaccinare. Da, relaxăm din condiții, pentru că, e adevărat, pandemia, vedem că există o îmbunătățire a ratei de pozitivare, deci o scădere a ratei de pozitivare, dar trebuie să continuăm campania de vaccinare și este important pentru noi, chiar dacă lucrurile se relaxează pe partea de pandemie, și de aceea îi avem astăzi aici și pe ministrul de Interne, știți foarte bine, dar și pe domnul Gheorghiță, să ne spună exact cum stăm cu situația și ce putem să facem, că asta e important, cu ce putem să vă ajutăm pe dumneavoastră, cum să vă implicați dumneavoastră ca să putem să continuăm cu această campanie”, a adăugat primul-ministru.

În intervenția sa, premierul a punctat că își dorește să fie reduse la minimum șansele unui al patrulea val.

„Am vrut să ne vedem astăzi pentru că a venit momentul – știam că vine acest moment – în care va trebui să depunem și mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare. Avem rezultate bune în ceea ce privește pandemia, asta înseamnă că a funcționat campania de vaccinare, dar este clar că vreau să ne asigurăm că reducem la minim șansele unui al patrulea val. Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați ca să nu avem probleme cu alte tulpini, din India, Anglia ș.a.m.d. E important să continuăm ce a început și a mers bine până acum, dar trebuie să schimbăm puțin strategia și să învățăm din ce a mers bine până în aceste zile. În primul rând, am văzut că a mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Este clar că e nevoie de astfel de acțiuni în fiecare oraș din țară, în fiecare muncipiu reședință de județ să avem astfel de maratoane pentru că se pare că acolo avem cel mai mare succes în ceea ce privește campania de vaccinare în aceste momente”, a mai spus premierul Florin Cîțu.