Florin Cîțu: Politicienii care nu fac reformele din PNRR fură 30 de miliarde din buzunarele românilor / Ne-am făcut de râs la Bruxelles cu proiectul Guvernului de reformare a pensiilor speciale (VIDEO)

Florin Cîțu: Politicienii care nu fac reformele din PNRR fură 30 de miliarde din buzunarele românilor / Ne-am făcut de râs la Bruxelles cu proiectul Guvernului de reformare a pensiilor speciale (VIDEO)

Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat că unii politicieni nu vor să facă reformele din PNRR, deși sunt atât de necesare României, de teamă să nu piardă din susținerea propriului electorat. El a mai acuzat că unii politicieni sunt atât de deciși să nu facă aceste reforme chiar dacă asta ar însemna ca țara să nu mai beneficieze de cele 30 de miliarde de euro din Plan.

Cîțu a dat exemplu proiectul de lege trimis de Guvern Parlamentului privind așa-zisa reformă a pensiilor speciale. În fapt, proiectul nu rezolvă nicio problemă, iar cei de la Bruxelles și-au dat seama de asta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Cîțu: Clasa politică e responsabilă dacă nu primim banii din PNRR. Trebuie să facem reformele!

„România azi, cu un PNRR de 30 de miliarde de euro, nu poate să facă niște reforme pe care le-a amânat de 30 de ani. Dacă nici atunci când ai 30 de miliarde de euro… Asta trebuie să înțeleagă românii: politicienii care nu fac aceste reforme fură acești bani din buzunarele românilor. Sunt 30 de miliarde de euro pe care românii nu le mai văd.

Nu am avut niciodată șansa asta în istorie, să avem granturi, să ne dea cineva 15 miliarde de euro gratis numai să facem niște amărâte de reforme pe care le-am amânat de 30 de ani.

Clasa politică din România e responsabilă dacă nu primim acești bani, cei care trebuie să facă aceste reforme să le facă”, a declarat fostul premier.

El a mai spus că unii politicieni nu vor să facă reformele atât de utile întregii Românii deoarece se tem să nu piardă din propriul electorat: „Avem politicieni în România pe care-i interesează mai mult scorul personal, cum dau în fața propriilor alegători, decât bunăstarea întregii Românii. Politicienii care fug de reforme fug pentru că știu că reformele pot însemna și să pierzi puțin capital electoral. Dar asta e! Nu avem oameni de stat, doar oameni puși acolo…”.

Cum ne-am făcut de râs la Bruxelles cu proiectul așa-zisei reforme a pensiilor speciale

Liberalul a susținut apoi că ne-am făcut de râs la Bruxelles cu proiectul Guvernului de așa-zisă reformare a pensiilor speciale.

„A trecut prin Guvern un proiect de lege cu avizul Ministerului Investițiilor, care e cordonatorul și garantul, apoi aprobat de premier. Trebuia ca Ministerul Investițiilor să spună că proiectul nu respectă condițiile din PNRR, că acum ne-am dus la Comisie, ne-am făcut de râs, oamenii ne-au trimis înapoi și ne-au spus că nu e bine, îl avem în Parlament și aici nu știm ce se va întâmpla.

Problema e că trebuie să treacă proiectul și să fie promulgat ca să putem să accesăm banii și mai sunt câteva reforme, decarbionizarea și altele. Și urmează cele grele, urmează reforma pensiilor… să faci din sistemul de pensii unul sustenabil nu e ușor, durează ani, dar trebuie să începi de undeva.

Reforma salarizării, care nu s-a făcut deloc…. Legea 153 a fost praf, au trecut-o prin Parlament în câteva zile apoi în fiecare lună veneau cu câte o modificare pentru că uitau de o categorie de oameni”, a mai declarat fostul premier Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)