Florin Cîțu: PNL îi datorează lui Mircea Ionescu Quintus renașterea politică după 1989. Avem datoria să ducem mai departe principiile liberale. Deși sunt foarte multe provocări, nu vom abdica de la ele (VIDEO)

Publicat: 14 03. 2022, 14:59
Foto: Inquam Photos / George Calin

Partidul Național Liberal îi datorează Mircea Ionescu Quintus renașterea politică după 1989, a declarat actualul președinte al partidului, Florin Cîțu, luni, la un eveniment pentru omagierea regretatului politician liberal.

Florin Cîțu (PNL): Avem datoria să ducem mai departe principiile liberale

„Deja au trecut cinci ani de la trecerea într-o lume mai bună a președintelui Partidului Național, Mircea Ionescu Quintus. Cu toții știți că a condus Partidul Național Liberal într-o perioadă dificilă pentru tânăra noastră democrație după 1989 și a făcut-o foarte bine. Și eu acum, la început de mandat, mă uit în urmă la această perioadă și am foarte multe de învățat, și noi toți avem foarte multe de învățat din acea perioadă”, a spus actualul președinte al PNL.

Mircea Ionescu Quintus, a continuat Florin Cîțu, și-a trăit viața din orice poziție ca un liberal adevărat.

„Mircea Ionescu Quintus venea dintr-o familie cu tradiție liberală interbelică. Exemplu este tatăl său, care a servit timp de nouă mandate în Parlamentul României (…). Asta e cel mai important pentru noi liberalii, ca de fiecare dată, în orice poziție, nu doar când suntem în Parlament, dar și în viața de zi cu zi, să ne comportăm ca niște liberali și să respectăm niște principii. Mircea Ionescu Quintus era un astfel de om, care oriunde se afla trăia și a trăit viața din orice poziție ca orice liberal adevărat”, a adăugat Florin Cîțu.

Potrivit președintelui PNL, liberalii nu vor abdica de la principiile lor liberale.

„Noi, Partidul Național Liberal, îi datorăm renașterea politică după 1989, în special acea perioadă în care a fost președinte al partidului, o perioadă în care a fost posibilă dezbaterea și în interior, dar o perioadă în care s-a bătut pentru o dezbatere publică și transparentă și s-a bătut pentru principii liberale în societatea românească. Noi avem această datorie, să ducem mai departe acest mod de a conduce și de a face parte dintr-o societate, de a duce mai departe principiile liberale. Chiar și în acest mandat, veți vedea că deși sunt foarte multe provocări și în special politice, nu vom abdica de la princpiile noastre liberale. Dumnezeu să îl odihnească în pace și memoria să îi fie veșnică!”, a mai spus Florin Cîțu.