Florin Cîțu: Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o schimbare la vârful Ministerului Sănătății. Eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare (VIDEO)

Publicat: 14 04. 2021, 13:03
Foto. Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a dat o scurtă declarație de presă cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. Șeful Guvernului spune că a luat această decizie pentru ca încrederea în instituțiile statului să nu fie afectată.

Prima explicație a premierului Florin Cîțu despre demiterea lui Vlad Voiculescu

”Ca să avem succes în lupta cu pandemia, am spus mereu că este nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context, pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o schimbare la vârful Ministerului Sănătății. Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane”, a spus Florin Cîțu.

În acest context, șeful Guvernului a făcut, din nou apel la români să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea, vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”, a mai spus Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost demiși, miercuri, din funcțiile deținute în cadrul Ministerului Sănătății. Decretul de revocare din funcție a lui Voiculescu a fost semnat deja de președintele Klaus Iohannis, iar decizia de eliberare din funcția de secretar de stat aAndreei Moldovan a fost publicată în Monitorul Oficial.

Decizia vine la o zi după ce Andreea Moldovan a semnat un ordin care prevedeschimbarea criteriilor de carantinarea localităților, ordin publicat în Monitorul Oficial, dar despre care Florin Cîțu nu ar fi fost informat. Aceasta este picătura care a umplut paharul în condițiile în care Voiculescu și Moldovan s-au aflat în centrul mai multor controverse în ultima perioadă.