Florin Cîțu neagă că ar exista tensiuni între el, Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță: E doar dorința ca lucrurile să meargă perfect, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes (VIDEO)

Florin Cîțu neagă că ar exista tensiuni între el, Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță: E doar dorința ca lucrurile să meargă perfect, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a negat categoric că ar exista tensiuni între el, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță. Cîțu punctat că ei doar poartă discuții pentru ca lucrurile să decurgă „perfect”, iar campania să fie una de succes.

Florin Cîțu insistă că nu există tensiuni între el, Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță

Întrebat dacă există tensiuni între el, Vlad Voiculescu și medicul militar Valeriu Gheorghiță, Florin Cîțu a răspuns: „Nu, nu există, ci doar dorința ca lucrurile să meargă perfect, dar nu e niciun fel de tensiune. Vrem ca lucrurile să meargă perfect, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Atât tot”.

Chestinat dacă, totuși, sunt discuții mai aprinse între Voiculescu și Gheorghiță, premierul a spus: „Nu cred că există discuții mai aprinse. La discuțiile la care am participat, nu au existat discuții mai aprinse între cei doi”.

Florin Cîțu neagă că ar exista tensiuni între el, Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță: E doar dorința ca lucrurile să meargă perfect, pentru a avea o campanie de vaccinare de succes

Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță neagă, de asemenea, că ar exista tensiuni între ei

Precizările vin în contextul în care presa a relatat că ar exista tensiuni între Voiculescu și Gheorghiță, primul dorind să-l lase pe cel din urmă mai mult cu un rol decorativ în desfășurarea campaniei de vaccinare anticoronavirus.

Ambii au negativ informațiile apărute în media.

„Nu există absolut nicio tensiune. Există discuţii şi există un grup de oameni care au încredere unii în alţii şi care discută cât se poate de deschis despre probleme şi există probleme şi problemele acestea trebuie rezolvate. (…) Evident că sunt discuţii, evident că încercăm să îmbunătăţim lucrurile şi, da, nu este nimic secret, dar nici gând să existe tensiune între mine şi premier sau între mine şi Valeriu Gheorghiţă”, a spus ministrul Sănătății.

Vlad Vociulescu a ținut să puncteze că meritele lui Gheorghiță în organizarea campaniei de vaccinare sunt recunoscute: „Medicul Valeriu Gheorghiţă este cel care a pus pe picioare această echipă şi într-un timp record a reuşit să facă un mecanism să funcţioneze. Nu perfect, sigur că poate fi îmbunătăţit, dar e un merit pe care i-l recunosc şi nu se pune problema în niciun fel de vreo tensiune”.

„În general sunt o persoană care nu are tensiuni cu nimeni și nici nu fac amenințări, deci nu este cazul. Sunt discuții punctuale pe care le-am avut cu domnul ministru legate de îmunbătățirea activității strict din punct de vedere tehnic a campaniei de vaccinare. Să nu uităm că Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai importante ministere în derularea campaniei de vaccinare”, a declarat, la rândul său, Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”