Florin Cîțu: Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU

Publicat: 20 03. 2021, 15:17
foto: Facebook/ Florin Cîțu

PremierulRomâniei, Florin Cîțu, susține că România nu va intra din nou în lockdown, însă face apel populație să respecte măsurile de protecție.

„Am participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă.

Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. In perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii.

Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a spus Florin Cîțu, într-o postare peFacebook.

Sâmbătă la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o ședință la care au participat premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, șeful DSU Raed Arafat.

”S-au prezentat toate aspectele, din punct de vedere medical, care sunt în relație cu situația de acum. Au intervenit colegii și de pe partea epidemiologică și pe partea de ce măsuri s-au luat până acum, ce propun ei ca abordare. Nu s-au luat decizii în această ședință.

A fost pentru a discuta și a dezbate cu toți care sunt în jurul mesei punctele lor de vedere, urmând ca această analiză să se facă în următoarele 2-3 zile și să se vină cu concluziile finale.”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.