Florin Cîțu, la dezbaterea moțiunii împotriva sa: Semnatarii sunt criminali, pentru că au şantajat Guvernul cu votarea stării de urgenţă. Au jucat poker cu sănătatea românilor

Publicat: 11 05. 2020, 18:55
foto: Hepta.ro / SportPictures / Andreea Alexandru

Ministrul Finanţelor, liberalul Florin Cîțu, a declarat, la dezbaterea moțiunii simple depusă de PSD împotriva sa, că semnatarii moțiunii sunt niște criminali pentru că au jucat poker cu sănătatea românilor și pentru că au încercat să șantajeze Guvernul cu votarea stării de urgență. Marcel Ciolacu, președintele PSD, declarase că Florin Cîțu este vizat de această acțiune din cauza modului defectuos în care a implementat programul IMM Invest, destinat firmelor mici și mijlocii. Acum, ministrul a spus că semnatarii moțiunii ar fi trebuit să actualizeze documentul, deoarece platforma IMM Invest funcționează perfect. Și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este vizat de o moțiune simplă.

Florin Cîțu, la dezbaterea moțiunii împotriva sa: Semnatarii sunt cei care în 10 august 2018 au gazat şi au bătut românii

Ministrul Finanțelor a declarat luni, în Parlament, la dezbaterea moțiunii simple ce îl vizează, că Guvernul din care face parte gestionează cu succes epidemia de coronavirus. În schimb, el i-a catalogat pe semnatarii moțiunii ca fiind criminali.

„Eu şi PNL gestionăm cu succes criza COVID-19, iar semnatarii moţiunii încearcă să ne oprească. Semnatarii sunt cei care în 10 august 2018 au gazat şi au bătut români nevinovaţi, iar a doua zi au dat vina tot pe ei. Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali, în opinia mea, pentru că au şantajat Guvernul cu votarea stării de urgenţă. Au jucat poker cu sănătatea românilor”, a declarat Florin Cîțu.

El i-a mai acuzat pe PSD-iști și pe aliații lor că „au folosit acest virus nenorocit pentru a-şi promova agenda politică”.

„Cât de ticăloşi să fiţi să vă folosiţi de virus ca să atacaţi Guvernul? Ar trebui să vă cereţi public scuze familiilor îndoliate, că v-aţi folosit de virus”, a mai spus Cîțu.

El a mai precizat că măsurile luate de Executiv sunt apreciate de toți românii, iar PSD-iștii ar trebui să accepte acest lucru.

Florin Cîțu și Adrian Oros, vizați de moțiuni simple depuse de PSD

La finele lunii aprilie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune moțiuni simple împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, și ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Ciolacu i-a reproșat lui Cîțu că platforma IMM Invest a picat chiar din ziua lansării și zile bune apoi nu a mai funcționat, iar pe Oros l-a criticat pentru că nu a interzis exportul de cereale, în contextul în care producția va fi foarte mică din cauza secetei și a crizei COVID-19.

„In loc să dați cu pietre și să spargeți geamurile statului român vulnerabilizandu-l mai bine faceți ceva util pentru România. Acum guvernează Partidul National Liberal. Și guvernează foarte bine”, a fost replica lui Cîțu.

El a mai precizat că a reușit, din postura de ministru al Finanțelor, să economisească bani, iar sumele s-au dus în Sănătate, șomajul tehnic și investiții.