Florin Cîțu insistă pentru extinderea certificatului verde, în ciuda ratei de infectare scăzute, la nivel național: „Avem un proiect de lege” (VIDEO)
Florin Cîțu nu renunță la extinderea certificatului verde în România, deși țara noastră are cea mai mică rată de infectare din Europa, alături de Kosovo. Președintele PNL a lăsat de înțeles că nu se gândește la relaxarea restricțiilor și că dorește ca proiectul certificatului verde să fie votat cât mai rapid, în Parlament. Astfel, așteaptă propuneri de la ministrul PSD de la Sănătate, Alexandru Rafila.
„Vom discuta la coaliție, vom aștepta o propunere care să fie acceptată în cadrul coaliției.
Propuneri vin de peste tot, și de la INS primeam propuneri (n.r. – pe vremea când Cîțu era premier).
Ceea ce spun este că azi, în Parlament, avem un proiect de lege, certificatul verde funcționează. Dacă se dorește modificarea, foarte bine, dar să se vină cu o propunere”, a declarat Cîțu.
Între timp, se anunță proteste masive dacă certificatul verde va trece de Parlament.
România, de la „idioții Europei”, în scenariul verde
România și Kosovo au ajuns singurele țări din Europa care se află pe lista verde din punct de vedere epidemilogic.
Astfel, conform listei cu clasificarea teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, publicată vineri, 10 decembrie, România, alături de Kosovo, sunt singurele țări de pe continent care figurează în scenariul verde, deci cu risc epidemiologic extrem de scăzut.
Incidența pe țară a României este de 1.1 infectări la mia de locuitori, în timp ce Kosovo se află la 0.1.
În urmă cu două luni, românii, bulgarii și ucrainenii au fost catalogați drept „idioții Europei” de o publicație nemțească, din cauza ratei de vaccinare anti-COVID foarte scăzute.
România, loc fruntaș în Europa, la imunitate naturală
Potrivit unui studiu realizat de Școala de Igienă și Boli Tropicale din Londra, citat de cotidianul The Times, România are cel mai mare procent al populației imunizată natural, adică 70%.
La începutul crizei COVID, medici epidemiologi și diverși cercetători din România, respectiv decidenți politici au estimat că este nevoie de aproximativ 60-70% din populație „trecută prin boală”, deci imunizată natural, pentru ca pandemia să treacă pe un trend descendent.
Rămâne de văzut cum vor arăta datele în perioada următoare. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se așteaptă ca cifrele să crească și în România, în ianuarie, în contextul valului 5.
În prezent, aproape toate județele țării se află în scenariul verde, deci într-un context epidemiologic asemănător celui din luna mai, însă restricțiile nu au fost ridicate de Guvern.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.