Florin Cîțu, după estimările FMI privind România: Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede

Florin Cîțu, după estimările FMI privind România: Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a precizat că FMI are încredere în Guvern şi estimează o creştere economică semnificativă pentru ţara noastră, de 6% din PIB în 2021.

„Veşti fantastice pentru toţi românii! FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcţie de creştere economică sustenabilă şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.

FMI, estimări mai optimiste privind creșterea economiei românești în 2021

Estimările Fondului Monetar Internațional (FMI) referitoare la evoluția economiei României au fost îmbunătățite la 6% pentru anul 2021, potrivit unui raport „World Economic Outlook”, publicat marți și citat deAgerpres.

Noile estimări anunțate de instituția financiară internațională vin în contextul în care, în octombrie 2020, experțiiFMIprevizionau o creștere cu 4,6% a Produsului Intern Brut pentru acest an. Bugetul de stat pe 2021 a fost construit de Guvern luând în calcul o creștere a economiei de 4,31%.

De asemenea,FMIvine cu date mai optimiste și în ceea ce privește evoluția economiei românești în 2022. Concret, se estimează un avans de 4,8%, în condițiile în care în luna octombrie a anului trecut era prognozată o creștere de 3,9%.

FMIa revizuit și prognoza privind inflația din România. Potrivit estimărilor de la acest capitol, țara noastră ar urma să consemneze o majorare medie anuală a prețurilor de 2,8% în acest an și de 2,1% în 2022.

În privința deficitului de cont curent,FMIestimează că acesta se va reduce până la 5% din PIB în 2021, de la 5,1% – anul trecut, iar în 2022 se va reduce la 4,7% din PIB.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:00 - Cetățenii din Nepal sau Sri Lanka vor putea lucra ca șoferi de taxi, Uber sau Bolt. Se schimbă regulile de obținere a atestatului
23:49 - Turiști salvați de pe traseul Via Transilvanica / Salvamontiștii au intervenit și pentru a recupera trupul unei persoane care a alunecat și a căzut când vizita o cascadă din zona Cotârgași
23:34 - Mii de șoferi români circulă pe benzile destinate transportului în comun. Ce sancțiuni riscă conform Codului Rutier
23:22 - Fostul premier indian Manhmohan Singh a murit la 92 de ani. Este considerat arhitectul reformelor care au liberalizat economia țării și au deschis-o către lume
22:55 - Doi copii din Satu Mare și Sibiu au fost dați dispăruți. Autoritățile fac apel la ajutorul populației
22:50 - RO-Alert în Tulcea după observarea unui „semnal de țintă aeriană de mici dimensiuni”, anunță MApN: „Aeronavele de luptă au fost pregătite de intervenție”
22:34 - Cum au fost păcăliți cei din Hezbollah să cumpere mii de pagere-capcană. Doi foști agenți Mossad dezvăluie detalii de culise despre atacul care a cutremurat Libanul în septembrie
22:17 - Vladimir Putin susține că Joe Biden i-ar fi propus în 2021 să amâne aderarea Ucrainei la NATO cu 10-15 ani
22:06 - Aeroport din Yemen vizat de un atac israelian când se afla acolo și șeful OMS
21:34 - Claudiu Năsui: „Creșterea taxelor este deja plănuită, chiar dacă ați tot auzit promisiuni” / Ce taxe spune fostul ministru al Economiei că vor fi majorate