Florin Cîțu, după consultările de la Cotroceni: Nu avem o majoritate așa că nu am făcut o propunere de premier; ne uităm cu toții la majoritatea votată USR-AUR-PSD. PNL și UDMR vor administra această perioadă dificilă (VIDEO)

Florin Cîțu, după consultările de la Cotroceni: Nu avem o majoritate așa că nu am făcut o propunere de premier; ne uităm cu toții la majoritatea votată USR-AUR-PSD. PNL și UDMR vor administra această perioadă dificilă (VIDEO)
Delegația PNL pentru consultările cu președintele Klaus Iohannis a fost formată din Florin Cîțu, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan. Foto: Inquam Photos / George Calin

PNL nu a formulat o propunere de premier în cadrul consultărilor de la Cotroceni pentru că nu are o majoritate parlamentară în acest moment, a precizat Florin Cîțu, luni, după discuția dintre liberali și președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu, președintele PNL, după consultările de la Cotroceni: „Nu am avansat o propunere de premier”

„La consultările de la Cotroceni, Partidul Național Liberal a prezentat mandatul prin care am spus foarte clar că în acest moment nu avem o majoritate și atunci nu am avansat o propunere de premier. I-am spus domnului Președinte că săptămâna trecută, în Parlamentul României, s-a conturat și s-a votat, și este clar o majoritate între USR, AUR și PSD, o majoritate votată, deci nu pe declarații, nu pe alte lucruri, este o majoritate votată, și aceea este deocamdată majoritatea la care ne uităm cu toții. Acestea au fost mesajele în discuția cu domnul Președinte. În același timp, vreau să îi asigur pe toți românii că Partidul Național Liberal, alături de colegii de la UDMR, își va face în continuare datoria și va administra această perioadă dificilă prin care trece România”, a declarat premierul, luni, după discuția dintre delegația PNL și președintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PNL ar accepta să rămână la guvernare cu Dacian Cioloș în funcția de premier, Florin Cîțu a explicat: „Partidul Național Liberal are o decizie BEX foarte clară care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva Partidului Național Liberal nu putem să mergem la guvernare cu USR. În același timp, Partidul Național Liberal este responsabil, atunci când vom avea o majoritate, vom da și premierul și vom merge mai departe”.

„Știți foarte bine că nu vom dezvălui strategiile noastre. Vom merge în continuare și vom negocia. Când vom avea o majoritate, vom prezenta toate soluțiile. (…) O majoritate, bineînțeles, în jurul Partidului Național Liberal este varianta pe care noi mergem”, a adăugat președintele PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`