Florin Cîțu, după ce miniștrii Vlad Voiculescu și Raluca Turcan au fost surprinși fără mască, în spaţii publice: Le-am cerut colegilor să plătească amenda (VIDEO)

Publicat: 31 03. 2021, 19:08
Foto: gov.ro

Premierul României,Florin Cîțu, a precizat că este toleranță zero față de reprezentanții Guvernului, după ce ministrul Muncii,Raluca Turcanși ministrul Sănătății,Vlad Voiculescuau fost surprinși fără mască în ultimele zile.

Premierul spune că le-a cerut amândurora să plătească amenda cât mai rapid.

„Le-am cerut celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Turcan am sunat-o astăzi și i-am zis să se prezinte și să își plătească amenda singură. E toleranță zero în ceea ce privește membrii cabinetului meu, dar toți românii trebuie să respecte legea”, a declarat Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Lucian Bode: Toţi răspundem în faţa legii

O reacțiea venit și din partea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

“Evident că toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii, şi Voiculescu, şi Turcan”, a afirmat Lucian Bode.

Întrebat când vor fi sancționați cei doi demnitari, Lucian Bode a explică că „Potrivit Legii 500, care se referă la încălcarea măsurilor sanitare de protecția, amenda poate fi transmisă în șase luni de la data comiterii faptei”.

Ce spun cei doi miniștrii

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu,a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie, în Parlament, potrivitŞtirile Pro TV.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiatăîntr-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil,toți fără mască de protecție și cu încălcarea regulilor de distanțare socială. Acțiunea a avut loc la Tălmaciu, județul Sibiu, pe 27 martie.

Raluca Turcan a solicitat să fie amendată pentru nepurtarea măștii.

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.”, a precizat Turcan pe Facebook.