Florin Cîţu: Discutăm varianta în care restaurantele cu tot personalul vaccinat ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidenţă COVID

Florin Cîţu: Discutăm varianta în care restaurantele cu tot personalul vaccinat ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidenţă COVID
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că restaurantele care au tot personalul vaccinat anti-COVID-19 ar putea rămâne deschise chiar şi când rata de infectare creşte într-o localitate. Decizia în acest sens, însă, nu a fost luată. Deocamdată au loc discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa.

Florin Cîţu, despre funcționarea restaurantelor

„Pentru restaurante am propus, discutăm, nu este o decizie luată, ca dacă îşi vaccinează tot personalul (…) să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci poţi fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.

„Industria spune că e gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toți avem acces la vaccin si nu e discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat”, a mai precizat Cîțu.

Premierul a vorbit apoi despre Comitetul interministerial care pregătește revenirea treptată la normalitate, dar a insistat că totul depinde de modul în care evoluează campania de imunizare anti-COVID: oamenii trebuie să se vaccineze.

„Pe mine mă interesează dozele de vaccin, le avem, vin săptămânal, vin de toate tipurile, fiecare să-și aleagă. (…) Guvernul va face tot ce poate, dar Guvernul nu e cel mai bun administator al resurselor în economie și e bizar să vii să ceri de la Guvern când de fiecare dată spui să te lase Guvernul în pace. (…) E bizar să ceri statului să aibă o campanie de succes, trebuie să ne implicăm cu toții”, a insistat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`