Florin Cîțu, despre ritmul vaccinării anti-COVID: O să văd dacă nu cumva e o problemă pe platformă / E bizar să ceri statului să aibă o campanie de succes, trebuie să ne implicăm cu toții

Publicat: 19 04. 2021, 22:06
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîțu a insistat, luni, că e nevoie de implicarea tuturor, nu doar a Guvernului, pentru o campanie de vaccinare de succes. „Daca vrem să revenim la normalitate, trebuie să ne vaccinăm”, a repetat șeful Guvernului. Întrebat despre ritmul lent al imunizării anti-COVID, acesta a precizat că se va interesa pentru a vedea dacă nu cumva există o problemă cu platforma online.

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare anti-COVID și rveenirea la normalitate

Întrebat, la Digi24, de ce merge așa de încet campania de vaccinare (un vârf de 81.000 de vaccinați într-o zi, în condițiile în care s-au promis peste 100.000/zi), premierul a răspuns: „O să vorbim cu cei care se ocupă de platformă, să văd dacă nu cumva e o problemă pe platformă”.

„Eu am făcut tot ce trebuie să avem… pe mine mă interesează dozele de vaccin, le avem, vin săptămânal, vin de toate tipurile, fiecare să-și aleagă. Cred că implicarea tuturor actorilor din economie, că vrem să revenim la normalitate… Economia n-a fost niciodată închisă în România, dar vrem să revenim la normalitate, iar această campanie va ajuta foarte mult. Până la urmă, depinde doar de noi. Guvernul va face tot ce poate, dar Guvernul nu e cel mai bun administator al resurselor în economie și e bizar să vii să ceri de la Guvern când de fiecare dată spui să te lase Guvernul în pace.

Ceea ce am făcut eu a fost să pun la dispoziție dozele, să mă asigur că dacă o companie vrea centru de vaccinare la sediu, să-l aibă acolo, dacă vrea centru mobil, va fi un centru mobil. Toate resursele le-am pus aici, din partea Guvernului, dar trebuie și din partea celalaltă… trebuie să vrem cu toți să revenim la normalitate și daca vrem să revenim la normalitate trebuie să ne vaccinăm.

Până acum nu aveam vaccin și am înțeles asta, dar acum avem vaccin de toate tipurile românii, pot să-și aleagă.

Vrem o revenire la normaliate, prima bornă e la 1 iunie, apoi la 1 august, dar trebuie întâi să ne vaccinăm. Eu nu cred că o să avem o scădere. (…) E bizar să ceri statului să aibă o campanie de succes, trebuie să ne implicăm cu toții”, a insistat premierul Florin Cîțu.