Florin Cîțu, despre redeschiderea restaurantelor: „Avem nevoie de acest sector să fie sănătos şi puternic şi pe picioarele lui”

Publicat: 25 08. 2020, 23:22
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Toată lumea așteaptă un deznodămând în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor. Mai exact, cu toții așteaptă să știe dacă se vor redeschide și dacă da, când. În acest context, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, susține redeschiderea restaurantelor și susține că industria ospitalităţii să fie un sector „sănătos şi puternic şi pe picioarele lui”.

Florin Cîțu, despre redeschiderea restaurantelor

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că și mâine ar redeschide restaurantele dacă s-ar putea pentru că din punct de vedere economic „avem nevoie de acest sector”.

„Este clar că este un sector afectat şi, dacă mă întrebaţi pe mine, din punct de vedere economic, şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic, mâine aş da drumul restaurantelor, dar nu este doar economic, aici este vorba şi de sănătate şi de aceea întotdeauna această decizie trebuie luată împreună. Este foarte important, din punct de vedere economic, avem nevoie de acest sector să fie sănătos şi puternic şi pe picioarele lui. Domnul premier a anunţat că s-ar putea să se deschidă de la 1 septembrie, susţin întru totul deschiderea”, a afirmat Florin Cîţu marţi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Florin Cîțu a mai declarat că este ca de colaborarea autorităţilor locale care emit autorizaţii localurilor de alimentaţie publică şi care au mai multe informaţii despre cum funcţionează la nivel local această industrie.

„Cred că trebuie o mai mare implicare în acest sector şi din partea autorităţilor locale”, a declarat ministrul.

Ludovic Orban anunță că restaurantele și cinematografele ar putea fi redeschise doar în anumite zone

Ludovic Orban a declarat că posibilitatea redeschiderii restaurantele, teatrele și cinematografele va fi luată în discuție în ședinta Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de miercuri.

”Vom avea în discuţie această propunere de reluare a activităţii în anumite spaţii închise, este vorba de reluarea unor activităţi culturale, teatre, cinematografe, de asemenea reluarea activităţii în unităţi de servire a mesei din spaţii închise, să le spunem restaurante din spaţii închise. Încă nu pot să vă spun care va fi forma finală pentru că eu nu iau decizii singur, întotdeauna m-am consultat cu colegii mei şi m-am consultat cu specialiştii”, a declarat șeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a explicat că redeschiderea restaurantelor și a cinematografelor ar putea să nu se producă în toate localitățile, ci doar în cele cu un număr scăzut de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Decizia ar urma să fie luată, miercuri, în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde este un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile”, a mai spus Orban, precizând că o hotărâre va fi luată ținând cont și de punctele de vedere ale reprezentanților industriei ospitalității.