Florin Cîțu, despre pensiile speciale: În 15 ani vom avea o presiune foarte mare pe sistemul de pensii/ Trebuie să pornim reforma azi (VIDEO)

Florin Cîțu, despre pensiile speciale: În 15 ani vom avea o presiune foarte mare pe sistemul de pensii/ Trebuie să pornim reforma azi (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a vorbit, joi seară, la B1 TV, despre pensiile speciale. El a mai precizat că în 15 ani va exista o presiune mare pe sistemul de pensii.

”Am intrat în discuția aplicată. S-a format un grup de lucru în coaliție pentru reforma sistemului de pensii. Aici provocarea nu e doar să reașezăm acest lucru, pensiile speciale, avem o problemă pe termen mediu de sustenabilitate a sistemului de pensii. În 15 ani vom avea o presiune foarte mare pe sistemul de pensii, trebuie să pornim reforma azi.

Nu doar reclacularea pensiilor, reforma înseamnă cum găsim resurse să putem plăti acele pensii. Anglia a făcut reforma pensiilor în 6 ani. Lucrez la ambele capete: numărul d e pensionari și partea în care ai nevoie de oameni să contribuie”, a spus Florin Cîțu.

 

Ludovic Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: „Trebuie făcută o analiză. Au fost multe decizii ale CCR și trebuie să fim în cadru constituțional”

 

Președintele PNLLudovic Orban, a declarat că la nivelul coaliției s-a decis crearea unei comisii care să ajute Ministerul Muncii în crearea legislației referitoare la eliminarea pensiilor speciale. Ludovic Orban a precizat că trebuie făcută o analiză amplă care să aibă în vedere deciziile CCR referitoare la Legea pensiilor pentru ca noile reglementări să fie în cadrul constituțional. 

„Am luat o decizie la nivelul coaliției în sprijinul Ministerului Muncii care lucrează împreună cu alte ministere la îmbunătățirea legislației în domeniu să formăm o echipă de reprezentanți. Din partea noastră în echipa de lucru vor face parte domnul deputat Ioan Cupșa și doamna senator Iulia Scântei, pe partea juridică, iar pe partea de muncă și protecție socială, domnul deputat Dan Vîlceanu și doamna deputat Mara Calista. Trebuie făcută o analiză, trebuie urmărită toate hotărârile Curții Constituționale legate de legile adoptate de-a lungul timpului privitoare la pensii și trebuie să fim în cadrul constituțional stabilit prin Hotărârile CCR. Această comisie va decide dacă facem o lege pentru fiecare domeniu sau o lege pentru toate reglementările privitoare la legile speciale”, a declarat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`