Florin Cîțu, despre neregulile de la Onești: Trebuie reformă din temelii/ Nu-i mai văd pe liderii de sindicat (VIDEO)

Florin Cîțu, despre neregulile de la Onești: Trebuie reformă din temelii/ Nu-i mai văd pe liderii de sindicat (VIDEO)
Foto. Guvernul României / Facebook

Premierul României, Florin Cîțu a precizat,la B1 TV,că este necesară o „reformă din temelii” în poliţie.

„Am spus că trebuie reformă din temelii. Au fost 30 de ani de zile în care lucrurile s-au solidificat şi pe care românii nu le mai acceptă în forma în care s-au solidificat. Şi trebuie reformă din temelii. Am şi spus acum câteva zile: nu-i mai văd pe liderii de sindicat din poliţie care erau toată ziua în faţa Guvernului şi îmi cereau drepturi să vină în aceste zile să-mi spună ce s-a întâmplat, cum a fost posibil acest lucru”, a spusFlorin Cîţu la B1 TV, referitor laneregulile din cazul Oneşti.

„Haideţi să vedem dacă nu au dotări, să vedem unde este nevoie de dotări, cât s-a cheltuit pentru pregătire şi aşa mai departe. Putem pune lucrurile pe masă, transparent. Dacă doar stăm şi cerem salarii mai mari şi drepturi mai multe, nu vor avea în mine un partener, dacă sunt de acord şi vor să facă reformă, toţi cei care vor să facă reformă a statului vor avea în mine un partener”, a mai declarat premierul.

Concluziile intervenției eșuate de la Onești

Poliția Română a recunoscut că intervenția de la Onești, în urma căreia două persoane sechestrate au fost ucise,a fost prost gestionată. Cu acest prilej,IGPRa transmis public scuze și a prezentat punctual, în cadrul unei conferințe de presă greșelile de comunicare, respectiv de operare, din ziua de 1 martie.

„Doresc să adresez condoleanțe și să adresez scuze pentru modul de gestionare a polițiștilor implicați. Cu siguranță nu putem să-i aducem înapoi pe cei implicați”, a declarat Eduard Mirițescu, inspector general al Poliției Române.

„Ca o primă concluzie în cadrul gestionării sesizării, polițiștii din Bacău nu au documentat corespunzător cu privire la antecedentele penale, dosare și nici cu amenințări adresate anterior. Din verificările efectuate a reieșit că modul de relaționare între factorii de decizie a fost făcut în mod defectuos, întrucât nu au ajuns la șeful echipei de intervenție sau negociator”, a declarat chestorul de poliție Florin Brăcea.

IPJ Bacău a transmis date greșite și incomplete polițiștilor de la Onești, a precizat un reprezentant SIAS. De asemenea, coordonatorul operațiunii din teren nu și-a asumat să acționeze ferm. Polițiștii l-ar fi putut împușca pe Gheorghe Moroșan cu un pistol. Cât despre șeful operațiunii, acesta nu s-a deplasat la fața locului.În prezent, 14 polițiști sunt anchetați, în urma eșecului de la Onești.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`