Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că bugetul Ministerului Sănătății pentru anul 2021 a fost suplimentat din Fondul de rezervă, în ședința de Guvern de vineri, când a fost aprobat proiectul de bugetpentru acest an.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Întrebat dacă au fost făcute modificări în ceea ce privește alocările bugetare pentru ministere, în special pentru Ministerul Sănătății, subiect care ar fi stârnit discuții în spațiul public, premierul Florin Cîțu a explicat: „Văd că este o temă care vine și nu îmi dau seama cum. Eu n-am văzut aceste nemulțumiri în spațiul public. Bugetul Ministerului Sănătății a fost mai mare de la început, dar în ședința de astăzi au fost realocate câteva sume din Fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătății – și în Ministerul Transporturilor să știți că a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanțate din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului”.
Întrebat despre ce sume este vorba, prim-ministrul a precizat: „Suma totală care a fost modificată, în jur de câteva sute de milioane, 200-300 de milioane, nu este exact, vedem, dar nu numai pentru aceste ministere. Sunt mai multe obiective care au fost finanțate din Fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru comunități, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localități”.
Unul dintre subiectele abordate de premier în conferința de presă organizată la finalul ședinței de Guvern de vineri a fost acela al alocării bugetare pentru Educație, ocazie cu care a explicat că își dorește ca în orice sector resursele să fie legate de rezultate.
„Guvernul alocă – și am alocat și anul trecut, și alocăm și anul acesta – resurse suplimentare în Educație. Discuțiile pe care le am cu toate sectoarele, nu cu acest sector, sunt foarte simple. Eu sunt gata să aloc resurse mai multe, dar aș vrea să începem să legăm aceste resurse de rezultate și aș vrea să văd în toate sectoarele, la toate bugetele pe care le alocăm, să facem și o analiză nu numai cantitativă, dar și calitativă, și apoi vom aloca mai multe resurse. Pentru că să știți că în aceste sectoare s-au alocat resurse anual foarte mari, am calculat cred că acum câțiva ani, acum doi ani de zile, în 10 ani de zile s-au dus către acest sector vreo 60 de miliarde de euro. Aș vrea să știu și eu pe ce s-au dus acești bani și dacă se văd, dacă românii simt că acești bani s-au dus în acest sector. Trebuie să facem o analiză clară a modului în care cheltuim acești bani și pe ce se duc acești bani”, a explicat prim-ministrul Florin Cîțu.