Florin Cîțu: Azi am eliberat 103 prefecți și subprefecți din funcție. Nu a fost făcută încă nominalizarea pentru București (VIDEO)

Publicat: 03 03. 2021, 14:12
sursa foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că a eliberat din funcție 103 prefecți și subprefecți și au fost numiți alți 36 de prefecți și 75 de subprefecți. Printre cei eliberați din funcție se numără și Traian Berbeceanu, până acum prefect al Capitalei.

Precizările lui Florin Cîțu despre numirile de prefecți și subprefecți

”Azi am eliberat 103 prefecți și subprefecți din funcție și au fost numiți 36 de prefecți din 42 și 75 de subprefecți din 85. Mâine, după ora 13.30 vor depune jurământul și începând de mâine seară își vor prelua atribuțiile.

Acolo unde nu au fost numiți prefecți încă, subprefecții vor prelua atribuțiile acestora până la numirea prefecților.

A fost eliberat din funcție Traian Bebeceanu, nu a fost făcută încă nominalizarea pentru București. Capitala va fi doecamdată condusă de un subprefect”, a declarat Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Potrivit unor surse, în locul lui Traian Bebeceanu ar urma să fie numit în funcția de prefect al CapitaleiavocatulAlin Stoica, liderulPLUSSector 5.

Noul prefect va lveni astfel din partea PLUS. Asta după ce în urmă cu câteva săptămâniliderulPLUS, Dacian Cioloș, a dat de înțeles că Berbeceanu nu va fi schimbat.

„Am văzut că domnulTraian Berbeceanuși-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Cum au fost împărțile funcțiile de prefecți între partidele din coaliție

Iată, mai jos, cum au fost împrățile funcțiile de prefecți și subprefecți între partidele din coaliție.

PNL: Alba, Bistrita Nasaud, Brasov, Bihor, Botosani, Calarași, Caraș, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

USR-PLUS: Argeș, Bacău, Brăila, București, Buzău, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui.

UDMR: Arad, Cluj, Covasna, Sălaj, Satu Mare.

PNL va avea 47 de subprefecți, USRPLUS-28 și UDMR – 10.