Florin Cîțu, acuzații grave la adresa liderului PSD: „Ciolacu trebuie să-și ceară scuze românilor”

Florin Cîțu, acuzații grave la adresa liderului PSD: „Ciolacu trebuie să-și ceară scuze românilor”
Foto: gov.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, lansează critici dure la adresa președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că a dezinformat atunci când a spus că Guvernul Orban nu a luat măsuri economice adecvate în contextul pandemiei de coronavirus.

„Ciolacu trebuie să-și ceară scuze românilor!”, scrie Florin Cîţu pe social media. „Datele oficiale CONFIRMĂ: măsurile guvernului luate la timp în perioada de stare de urgență au menținut puterea de cumpărare pentru TOȚI românii”, scrie ministrul liberal pe Facebook.

În acest sens, Florin Cîțu invocă datele anunțate de INS care contrazic anunțul apocaliptic al PSD.

”În luna mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât că serie brută cu 18,5%, cât și că serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 20,2%.

În perioada 1.I-31.V.2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-31.V.2019 atât că serie brută cât şi că serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%, respectiv cu 0,6%”.

Florin Cîțu îi acuză pe social-democrați de dezinformare

Florin Cîțu mai precizează că în urma acestor date social-democrații trebuie să își ceară scuze pentru scenariile apocaliptice prezentate în spațiul public.

„Date oficiale pe care nu le poate contesta NIMENI. Acum nu mai exista DUBII. Am luat cele mai bune masuri pentru economie.

Socialiștii lui Ciolacu trebuie să recunoască această realitate. Mai mult, socialiștii, TOȚI, TREBUIE și să ceara scuze public romanilor pentru că în perioada de stare de urgență au promovat scenarii apocaliptice prin care încercau destabilizarea României. Dacă nu se ascundeau în spatele declarațiilor politice, majoritatea psd-istilor erau astăzi la pușcărie”, a mai scris ministrul PNL.

Florin Cîțu reafirmă ceea ce spunea de curând că toate măsurile luate de guvernul Orban în perioada stării de urgență au „menținut puterea de cumpărare pentru toți românii”. Iar argumentul cel mai bun al ministrului de Finanțe stă în niule date INS care înlătură orice fel de dubii cu privire la situaţia românilor.

„Toate scenariile găștii lui Ciolacu au fost supulberate de realitate. Am avut dreptate si sunt confirmat de date oficiale.

Domnule Ciolacu, daca vrei să mai ai un cuvânt credibil în politica din Romania, cere-ți scuze public românilor pentru acele mizeri promovate în timpul stării de urgență”.

Marcel Ciolacu anunță moțiunea de cenzură împotriva guvernului PNL

Marcel Ciolacu, președintele interimar alPSD, a declarat că social-democrații vor depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL, iar aceasta va trece 100%. El a precizat că senatorul Șerban Nicolae a lucrat la prima formă a textului, acesta fiind deja semnat de 204 parlamentari.

social-democrații au criticat în repetate rânduri modul în care miniștrii liberali au gestionat răspunsul la epidemia de coronavirus. Iar când Guvernul a anunțat că noul set de măsuri de relaxare, programat să intre în vigoare la 1 iulie, va fi amânat din cauza numărului tot mai mare de infectări,Marcel Ciolacua susținut că amânarea demonstreazăeșeculguvernării în gestonarea acestei crize.

„Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace”,a transmis marți, Ciolacu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie