Florin Barbu: „Prețurile la alimentele de bază au scăzut, urmare a OUG ce a plafonat adaosul comercial” / Ce a spus ministrul Agriculturii despre celelalte produse, care s-au scumpit (VIDEO)

Florin Barbu: „Prețurile la alimentele de bază au scăzut, urmare a OUG ce a plafonat adaosul comercial” / Ce a spus ministrul Agriculturii despre celelalte produse, care s-au scumpit (VIDEO)
Foto: Facebook / Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu (PSD), și-a manifestat speranța că Ordonanța care plafonează adaosul comercial la o serie de alimente va fi prelungită. El a insistat că prețurile la aceste produse au scăzut, urmare a Ordonanței.

Potrivit unor informații apărute în presă, Guvernul vrea să actualizeze lista alimentelor pentru care adaosul comercial este plafonat și să prelungească măsura cu încă trei luni, până la finele lui aprilie.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Ce spune ministrul Agriculturii despre o posibilă prelungire a OUG ce plafonează adaosul comercial la o serie de alimente

„Această prelungire n-am luat-o decât în dialogul pe care l-am avut cu retailerii și cu procesatorii. Azi o să am un dialog atât cu retailerii, cât și cu procesatorii.

Din punctul meu de vedere, așa cum arată indicele prețului de consum, alimentele de bază care sunt trecute în această Ordonanță au prețuri mai mici cu până la 15-20% față de anul 2023 când a fost această Ordonanță. Așteptăm dialogul cu retailerii și procesatorii și o să ieșim un punct de vedere.

Noi ne protejăm familiile cu venituri mici și medii și consider că această Ordonanță a avut efect și va avea efect în continuare dacă aceasta va fi prelungită”, a declarat Florin Barbu.

Răspunsul lui Barbu, întrebat despre prețurile majorate la alte produse

„50% din populația României consumă acele produse care sunt transpuse în Ordonanță. Asta arată că beneficarii sunt familiile cu veniturile mici și medii, pe care dorim să le protejăm”, a continuat Barbu.

La remarca moderatoarei că, în contrapartidă, alte produse s-au scumpit, ministrul Agriculturii a repetat: „Noi protejăm familiile cu venitiuri mici și medii. Mă bucur că specialiștii care nu dădeau crezare acestui proiect de Ordonanță acum spun că prețurile la aceste alimente sunt mici. Mă bucură lucrul acesta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`