Florin Barbu: A fost aprobată Strategia schimbărilor climatice, în care intră și deșertificarea / E un ciclu în România – 3 ani de secetă și 3 ani de ploi. 2025 ar trebui să fie un an agricol foarte bun (VIDEO)

Florin Barbu: A fost aprobată Strategia schimbărilor climatice, în care intră și deșertificarea / E un ciclu în România - 3 ani de secetă și 3 ani de ploi. 2025 ar trebui să fie un an agricol foarte bun (VIDEO)
Foto: Facebook / Ministerul Agriculturii

Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii, a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre măsurile luate la nivelul Guvernului împotriva fenomenului de deșertificare. Totodată, acesta a spus că „e un ciclu în România – 3 ani de secetă și 3 ani de ploi și culturi foarte bune”, iar 2025 „ar trebui să fie un an agricol foarte bun”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru.

Barbu, despre măsurile împotriva deșertificării

„A fost aprobată Strategia schimbărilor climatice în România, în care intră și deșertificarea. 100% (e reală deșertificarea și o luăm în calcul). (…)

Se tot vorbește că în Dolj deșertificarea a luat amploare foarte mare, a luat amploare foarte mare, dar în sistemul de irigație Nedeia – Măceșu, unde e identificată zonă cu deșertificare, punând sistemul de irigații în funcțiune acum în acele zone se produc cereale, și vorbim aici de porumb, cu o producție de 14 tone la hectar.

Poți să recuperezi acest sol prin deficitul de apă pe care-l poți asigura prin irigații.

Avem un program foarte ambițios atât prin programul național strategic al Ministerului Agriculturii pentru înființarea de perdele forestiere, cât și Ministerul Mediului prin PNRR, tot pe perdele forestiere și, bineînțeles, împădurire în zonele în care sunt posibile deșertificări”, a explicat ministrul Agriculturii.

Barbu: 2025 ar trebui să fie un an bun pentru agricultură

Ministrul a mai afirmat că nu e reală teoria conform căreia în România avem deja o climă mediteraneeană.

„Nu trebuie să ne speriem. Eu sunt sigur, din datele pe care le am, că din septembrie temperaturile se vor răci și vor fi și precipitații. Nu trebuie să intrăm în panică în agricultură că nu avem zăpadă. Dacă avem ploi, avem reducerea deficitului de apă din sol.
Datele arată clar că e un ciclu în România – 3 ani de secetă și 3 ani de ploi și culturi foarte bune. Acum e ultimul an, 2025 ar trebui să fie un an agricol foarte bun”, a mai declarat ministrul Florin Barbu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:27 - A murit Toto Schillaci, eroul Cupei Mondiale din 1990. „Salvatore della Patria” avea 59 de ani
12:19 - Un TIR a luat foc în Vama Nădlac. Camionul arde generalizat
12:12 - Lucian Romașcanu, despre Iohannis: „Ar fi primul președinte care a vrut o foarte mare demnitate internațională, secretar general al NATO, și totuși revine în România”
12:07 - Israelul ar fi detonat pagerele mai devreme decât era planificat. Dispozitivele, programate să scoată un sunet suspect înainte să explodeze, pentru ca oamenii să le apropie de ureche, față
12:06 - Ucraina și Polonia, la un pas de noi tensiuni diplomatice. Zelenski, „revoltat” de încătușarea campionului mondial la box Oleksandr Usyk pe aeroportul din Cracovia
12:04 - Un bărbat a fost lovit cu toporul în cap în timp ce transporta lemne. Se află în comă la spital
11:43 - USR pune la dispoziția celor care au pensia calculată greșit modelul contestației pentru instanță și cere PSD și PNL să adopte soluțiile USR pentru a corecta, de urgență, aberațiile din legea pensiilor
11:42 - MAE, avertizare de călătorie pentru Ungaria. Restricții de circulație din cauza riscului de inundații
11:39 - Ionuț Stroe, despre o posibilă candidatură a lui Iohannis la parlamentare: „O posibilă modificare legislativă presupune o decizie în Parlament în numele dreptului oricărui cetățean de a candida”
11:35 - 10 păcate financiare mortale pe care nu ar trebui să le comiteți niciodată la pensionare