Florian Bodog (PSD): „Reforma pensiilor elimină inechitățile dintre pensionari”

Publicat: 26 08. 2024, 19:33
Foto: Facebook / Florian Bodog

Senatorul PSD Florian Bodog a precizat în emsiunea Bună, România, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu că niciun pensionar nu va avea pensia mai mică în urma recalculării. Cât privește deciziile cu pensii scăzute, acestea ar avea doar un rol informativ, spune senatorul Florian Bodog:

„Ce știu eu este faptul că există pensionari care au primit decizii de pensie modificate în jos. Aceste decizii sunt doar cu titlu informativ. Pensionarii vor lua același cuantum, nu se micșorează nicio pensie. Pe de altă parte sunt pensionari, o mare parte din pensionari, care primesc măriri, unele dintre ele substanțiale”.

Acesta a mai precizat că Ministerul de Finanțe va face calculele privind sursa de finanțare a recalculării pensiilor pentru anul viitor:

“E vorba despre ceea ce se întâmplă începând cu anul viitor, cuprinderea în proiectul de buget a tuturor sumelor care sunt necesare pentru a acoperi aplicarea în întregime a legii pensiilor.

Idee este că pentru anul următor în momentul în care se elaborează bugetul de stat calculele vor veni de la Ministerul de Finanțe. Înainte de a ataca reforma, practic această reformă a pensiilor elimină inechitățile dintre pensionari. 3,8 milioane de pensii vor fi mărite. Nu cred că ar trebui să introducem o campanie de dezinformare privind recalcularea pensiilor”.