Florian Bodog, despre situația de la Maternitatea Giulești: Decizia de a închide unitatea a fost corectă / Mă confrunt săptămânal cu câte un caz cu germeni foarte ciudați, veniți din afara spitalului / Se întâmplă și în străinătate (VIDEO)

Publicat: 18 09. 2024, 16:37
Foto: Facebook / Florian Bodog

Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a vorbit despre situația de la Maternitatea Giulești, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și a declarat că „aceste lucruri se întâmplă nu numai la spitalele din România”, ci „se întâmplă și în străinătate”.

Florian Bodog, despre situația de la Maternitatea Giulești

„Decizia este corectă, de a închide unitatea, de a rezolva focarele. Eu, cel puțin, mă confrunt în fiecare săptămână cu câte un caz din acesta, cu tot felul de germeni foarte ciudați, veniți din afara spitalului, și care, mă rog, în condițiile în care nu cunoaștem că pacientul are o astfel de infecție și ajunge într-o secție de terapie intensivă sau ajunge într-o secție de obstetrică-ginecologie, cum este cazul maternității, poate să pună în pericol și viața celorlalți pacienți”, a declarat Florian Bodog.

„Sau există și situația în care aceste infecții sunt deja existente la pacienții internați și, necunoscându-se acest lucru, pacienții se pot infecta. Deci este corectă, de a închide, de a face dezinfecție terminală și, după ce se recoltează probe și se constată că totul este steril, totul este în regulă, doar după aceea se deschide secția. Aceste lucruri se întâmplă nu numai la spitalele din România, se întâmplă și în străinătate. Niciun spital nu este ferit de o astfel de molimă”, a adăugat senatorul PSD.