Florentin Gust pleacă din PDL, după o lună de la înscrierea în partid: „Stop șantajului UDMR-ist!”

Publicat: 24 04. 2012, 13:35
Foto: cdep.ro

UPDATE: Florentin Gust a declarat pentru Mediafax că se va înscrie în PSD și va vota moțiunea de cenzură a Opoziției.

Deputatul PDL Dolj, Florentin Gust, a declarat marți că pleacă din PDL, la doar o lună de la înscrierea în partid, fără a preciza dacă are în vedere trecerea către altă formațiune politică.

Contact de Știrile B1 TV,  Gust a declarat că principalul motiv al demisiei ar fi șantajul continuu al UDMR față de membrii PDL.

„E Boc, care îi cedează UDMR-ului în fiecare zi câte ceva. Nu vreau să fiu participant la declarația lui Peter Kovac, aceea că peste 30 de ani, într-o regiune a țării, se va vorbibi limba maghiară. Sunt multe alte probleme, dar asta e cea mai importantă”, a precizat Gust.

Deputatul de Dolj a subliniat că nu a purtat negocieri cu alte partide, dar nu a negat că are în vedere revenirea la PSD, al cărei membru a fost în perioada 2008-2011.

„Încă un am discutat cu nimeni plecarea în alt partid. Eu ies din politică cu conștiința împăcată. Sincer, am vorbit  cu oameni de la PSD, am vrut sa obțin o promisiune că UDMR nu va mai guverna”, a mai precizat Gust.

Întrebat dacă va susține moțiunea de cenzură a Opoziției, deputatul PDL a declarat că încă nu s-a gândit la aceast aspect.

Florentin Gust a fost ales deputat în 2008, pe listele PSD, formaţiune pe care a părăsit-o în mai 2011, trecând la PC. În noiembrie 2011, şi-a anunţat demisia din PC, ca urmare a excluderii lui Mircea Geoană din PSD. În martie 2012, Gust și-a anunțat aderarea la PDL Dolj.
 

Florentin Gust, despre plecarea din PDL

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_18253').select();" id="embed_text_18253" />