Firea: Liberalii inventează tot felul de scenarii și lansează dezinformări. Nu se dorește blocarea dublării alocațiilor pentru copii

Publicat: 29 05. 2015, 15:06
Foto. gandul.info

Gabriela Firea, purtătoarea de cuvânt a PSD, a declarat că liberalii „inventează scenarii și dezinformează” atunci când acuză guvernul că și-ar dori blocarea dublării alocațiilor, iar lansarea propunerii privind un sistem de alocații diferențiat nu are nicio legătură cu măsura deja aprobată a dublării alocațiilor, care așteaptă promulgarea președintelui.

”Liberalii dau din ce în ce mai mult dovadă de un comportament pueril și nedemn pentru un partid politic ce susține că dorește să ajungă la guvernare. Atunci când nu se opun măsurilor introduse de Parlament sau de Guvernul Ponta, inventează tot felul de scenarii și lansează dezinformări. Ultima astfel de minciună susține că s-ar dori blocarea dublării alocațiilor pentru copii. (…) Drepturile copiilor nu sunt negociabile — nu ne jucăm cu soarta lor și a părinților!”, a susținut Firea într-un comunicat preluat de Agerpres.

La rândul ei, și purtătoarea de cuvând a PSD i-a acuzat pe foștii democrat-liberali, parte acum a noului PNL, că au luat măsuri care au dus multe familii în pragul sărăciei: ” Doamna Gorghiu trebuie să înțeleagă faptul că lucrurile nu mai merg ca pe vremea actualilor ei colegi din PDL, care au adus în pragul sărăciei extreme sute de mii de familii, inclusiv pe copiii acestora, prin măsurile pe care le-au luat”.

În condițiile în care Victor Ponta a declara că acordarea unei alocații egale pentru toți copiii este nepractică și că ar trebui să existe o diferențiere în funcție de veniturile părinților, Alina Gorghiu a susținut că CCR a stabilit, încă din 2006, că nu este permisă diferențierea cuantumului alocației pentru copii, nici în funcție de veniturile părinților, nici în funcție de orice altă variabilă. Ea i-a acuzat pe pesediști că încearcă să amâne aplicarea legii votate în Parlament de dublare a alocațiilor pentru copii.