Final de Congres la PSD: Ponta ales președinte și Dragnea președinte executiv. PSD are opt vicepreședinți regionali și naționali

Publicat: 20 04. 2013, 09:50
Foto: Revista 22

UPDATE 15:43: Congresul PSD a luat sfârșit, odată cu anunțarea rezultatelor votului. Astfel, Victor Ponta a fost reconfirmat în fruntea partidului, în timp ce Liviu Dragnea a fost ales președinte executiv.

Cele opt funcții de vicepreședinte regional vor fi ocupate de Gheorghe Nichita, Marian Oprișan, Mircea Cosma, Paul Stănescu, Ion Mocioalcă, Ioan Rus, Mircea Dușa și Robert Negoiță.

Cele opt funcții de vicepreședinte național vor fi ocupate de Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlățean, Dan Nica, Eugen Bejenariu, Constantin Niță, Dan Șova și Ion Călinoiu.

UPDATE 12:30: Delegații au început să-și voteze noua conducere.

UPDATE 12:00: Victor Ponta vorbește în fața celor 5.000 de delegați prezenți la Congresul PSD. (Detalii AICI)

UPDATE 11:20: Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a susținut un discurs în fața delegaților PSD. (Detalii AICI)

Partidul Social Democrat îşi alege astăzi liderii. 5.000 de delegaţi participă la cea de-a doua zi a congresului PSD.

Dacă la şefia formaţiunii lucrurile sunt cât se poate de clare, Victor Ponta fiind singurul candidat, în cazul vicepreşedinţilor lupta este una strânsă.

Conform noului statut, social democraţii vor avea 8 vicepreşedinţi naţionali şi opt regionali.

Congresul PSD s-a reunit la Sala Palatului pentru a decide, prin vot, asupra noii structuri de conducere a partidului. Singurul candidat la şefia formaţiunii este actualul preşedinte, Victor Ponta.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a precizat că evenimentul a reunit reprezentanţi din patru generaţii. Preşedintele de onoare al PSD a primit, mai apoi, un buchet de flori de la liderul femeilor din PES, Zita Gurmai, în cea mai respectuoasă manieră: în genunchi.

Pentru funcţia de preşedinte executiv, nou înfiinţată în urma modificării statutului partidului, candidat este actualul secretar general, Liviu Dragnea.

Iar pentru cele opţi funcţii de vicepreşedinte la nivel naţional se luptă 13 candidaţi: Niculae Bănicioiu, Eugen Bejenariu, Gheorghe Bunea Stancu, Ion Călinoiu, Ion Câlea, Titus Corlăţean, Adrian Duicu, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Prioteasa, Cristian Rizea, Dan Şova, Marian Vanghelie.

Copreşedintele USL, Crin Antonescu a fost şi el prezent şi le-a vorbit social-democraţilor. Valeriu Zgonea şi colegii nu au fost însă foarte captivaţi de discursul liderului liberal.

Dar dacă tot îi va fi greu, Ponta a primit asigurri de la PPDD. Partidul aflat acum în opoziţie îl poate scăpa de actualii aliaţi.

PSD își alegere liderii

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: