Fiica de 23 de ani a lui Dan Voiculescu intră în afaceri cu soțul fostei candidate la prezidențiale de la PPUSL. Tot mai mulți tineri se asociază cu oameni cu funcții publice sau probleme penale

Fiica de 23 de ani a lui Dan Voiculescu intră în afaceri cu soțul  fostei candidate la prezidențiale de la PPUSL. Tot mai mulți tineri se asociază cu oameni cu funcții publice sau probleme penale
Foto: Hepta.ro / MMA / MMA2

Dana Voiculescu (23 de ani), fiica lui Dan Voiculescu, controlează 99% din acțiunile Mai Mai Credit IFN SA, furnizor de credite nebancare care și-a lansat oficial activitatea în luna octombrie, arată termene.ro, restul fiind în posesia lui Dominic Bruynseels, fost CEO la BCR și First Bank, a cărui soție a candidat în 2019 la Președinție cu susținerea PPUSL, urmașul Partidului Conservator, ulterior Umanist, înființat de Dan Voiculescu, potrivit Profit.ro.

Bruynseels este și unul dintre administratorii Mai Mai Credit IFN SA, alături de Viorel Mischie, fost vicepreședinte și director adjunct la Piraeus Bank și First Bank, și Cătălin Vaslile Pârvu, fost CEO și prim-vicepreședinte la Piraeus Bank.

Mai Mai Credit, un IFN înființat cu capital de pornire de 2,5 milioane lei, dublat ulterior la 5 milioane lei, își are sediul social la Iride Business Park din Pipera, acolo unde se află și televiziunile Antena din trustul Intact.

Fiica de 23 de ani a lui Dan Voiculescu, acționară la 4 companii

Dana Voiculescu, fata cea mică a lui Dan Voiculescu, este acționară la patru companii (din care la una indirect), toate înființate în ultimii doi ani, cu capital social însumat de peste 14 milioane lei în prezent. La trei dintre ele este asociat majoritar sau unic.

Printre partenerii săi de afaceri sunt membri ai familiei, un fost director general de la Poșta Română și fiul unui fost primar de municipiu, arată datele oficiale.

În februarie 2022, Dana Voiculescu a înființat firma Parc Fotovoltaic Periș One SRL și controleză indirect 65% din companie.

Dan Mihai Toader, care deține 25% din părțile sociale, a fost director general la Poșta Română în perioada 2005-2009, iar în 2015 a fost condamnat definitiv la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru acuzația de abuz în serviciu, într-un dosar DNA privind achiziționarea de produse informatice la prețuri supraevaluate, cu un prejudiciu de 6,5 milioane euro.

Gabriel Ștefan, care are 5%, este fiul fostului primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și este asociat în mai multe firme. El deține, printre altele, 80% din capitalul producătorului și furnizorului de energie electrică Stock Energy, care operează parcul fotovoltaic Cetate din Dolj.

În octombrie 2021, Gheorghe Ștefan a fost condamnată în primă instanță la 4 ani și 9 luni de închisoare, fiind acuzat de trafic de influență și spălare de bani, într-un dosar alt dosar privind fraudarea Poștei Române, în care Dan Toader a fost achitat.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la rândul său, în 2014, la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

DW, despre cazul lui Angel Tîlvar și lipsa unor studii referitoare la accesul în politică al persoanelor provenite din familii care au susținut regimul ceaușist

Senatorul PSD Angel Tîlvar a ajuns ministru al Apărării, dar nu a avut tangențe cu acest domeniu în cele cinci mandate parlamentare de până acum, susține Deutsche Welle. În plus, el este fiul unui fost colonel de Securitate.

„Spre deosebire de statele central-europene, în România nu există încă studii care să demonstreze în ce măsură cei proveniți din familiile angrenate în susținerea la vârf a sistemului ceaușist au avut un culoar asigurat spre politica și afacerile tranziției”, susține Sabina Fati în analiza de pe Deutsche Welle.

Angel Tîlvar a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Apărării pe 31 octombrie, ocupând astfel funcția lăsată liberă prin demisia lui Vasile Dîncu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`