Fetiță mușcată de față de un câine de rasă pe o stradă din București

Publicat: 21 10. 2024, 11:12
Image by uadrienn from Pixabay

O fetiță în vârstă de 6 ani a fost mușcată de un câine de rasă pe o stradă din București, luni dimineața, în timp ce se îndrepta spre școală alături de mama ei, potrivit Adevărul.

Câinele a mușcat-o de față pe fetiță

Fetița și mama ei mergeau spre Școala 79 din București, acolo unde învață micuța. În timp ce se îndrepta spre unitatea de învățământ, micuța a fost mușcată de un câine din rasa Akita, care era plimbat de stăpânul său.

Mama fetiței a sunat la 112.

„La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiști din cadrul subunității care au identificat un bărbat, care plimba un câine fără botniță. Minorei de 6 ani, căreia i-au fost provocate răni la nivelul obrazului drept, i-au fost acordate îngrijiri medicale, de către un echipaj de prim ajutor, ulterior fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare. Cazul a fost preluat de către Serviciul Protecția Animalelor, în vederea continuătii cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat Poliția Capitalei.

Autoritățile continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul / deținătorul animalului a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra persoanei, conform OUG 55/ 2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.